26
mai
eye

Magazin de haine improvizat într-un apartament din capitală


În vizorul ofiţerilor de investigarea fraudelor economice, din cadrul IP Botanica al Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, a nimerit o doamnă în vârstă de 26 ani, fiind suspectată de întroducerea frauduloasă pe teritoriul Republicii Moldova a articolelor de încălţăminte, îmbrăcăminte și acesorii de galanterie în asortiment, cu ulterioară comercializare ilicită de la domiciliu sau prin intermediul anunţurilor publicate pe reţelele de socializare.

Pentru acumula probe concludente, în vederea surprinderii în flagrant a doamnei, ofiţerii au iniţiat acţiuni speciale de investigaţii în cadrul cărora s-a depistat în locuinţa ei un magazin improvizat de haine.  Persoana nu dispunea de acte ce ar demonstra originea sau provenienţa bunurilor, iar tranzacţiile de comercializare erau înfăptuite fără aplicarea aparatului de casă şi control. Ea se specializaseră de mai mult timp în comercializarea ilegală a articolelor de vestimentaţie în asortiment.

Astfel au fost descinse percheziţii autorizate în locuinţa dată, de unde au fost ridicate şi sigilate toate hainele în asortiment pentru dame. În cadrul audierilor s-a constatat că marfa era adusă ilegal în ţară din Europa, prin intermediul microbuzelor de transportarea coletelor. În urma realizării mărfurilor, doamna urma să încaseze bani în sumă de aproximativ 100 000 lei. Deocamdată, ea riscă amendă în mărime de 3 000 lei cu confiscarea mărfii.

Direcţia de Poliţie a mun. Chişinău recomandă oamenilor să procure haine doar din magazinele autorizate prin lege.

 


Poliţia documentează agenţii economici care vând minorilor produse de tutungerie sau băuturi alcoolice

Transporta ilegal motorină cu autocamionul


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""