Infractiuni descoperite

12
sep
eye

Minor reținut și cercetat penal de polițiștii sec. Botanica, pentru tâlhărie și furt


Minor în vârstă de 13 ani, originar din r. Cahul, a fost reținut de ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Botanica din cadrul Direcției de Poliție mun. Chișinău, fiind suspectac în comiterea unui atac tâlhăresc și furt.

Acesta la finele lunii august, a comis un atac tâlhăresc și un furt. Astfel la data de 28 iulie, dispeceratul Inspectoratului de Poliție Botanica din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, a fost alertat de către părinții unui minor în vârstă de 11 ani,  comunicând că copilul a fost amenințat și în mod deschis i-a fost sustras telefonul mobil. Imediat la fața locului s-a deplasat grupa operativă a sect. Botanica, pentru stabilirea circumstanțelor. La fața locului forțele de ordine au stabilit că individul a amenințat minorul cu un cuțit și în mod deschis i-a sustras telefonul mobil de model “Samsung”, în sumă de 6 700 lei.

Pe cazul dat fiind inițiată o cauză penală în baza articolului 188 CP RM ,,Tâlhărie”, iar polițiștii imediat au dispus un șir de măsuri speciale de investigație cu privire la stabilirea și reținerea făptușului.

În urma măsurilor de investigație întreprinse de forțele de ordine, individul a fost identificat și escortat la inspectorat. Ulterior s-a stabilit că acesta a mai comis un furt de cvadriciclu, în timp ce se afla în parcul Valea Trandafirilor, prejudiciul fiind estimat la 15 000 lei.

În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vinovăția în ambele cazuri, comunicând că bunurile sustrase le-a vândut la prețuri simbolice obținând un profit iar banii i-a cheltuit. Acesta anterior de nenumărate ori a mai fost cercetat penal pentru comiterea mai multor infracțiuni.

Totodată bunurile sustrase au fost depistate și ridicate de forțele de ordine și urmează a fi întoarse proprietarilor.

Minorul se cercetează în stare de libertate pentru tâlhărie și furt. Conform legislației în vigoare se pedepsește cu închisoare de până la 8 ani


Tânăr reținut și cercetat penal de polițiștii sectorului Râșcani, pentru furt din locuință

Reținut de polițiștii sectorului Râșcani pentru furtul unui telefon mobil


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""