Infractiuni descoperite

16
ian
eye

Minor suspectat în cel puțin 20 cazuri de furt, reținut de polițiști


Un minor  în vârstă de 16 ani, locuitor a capitalei, a fost reținut în urma măsurilor întreprinse de ofițerii de investigație a Inspectoratului sec. Buiucani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișină,  acesta fiind  specializat în comiterea furturilor din automobile, magazine și oficii. Individul anterior a fost cercetat penal de nenumărate ori pntru infracțiuni analogice.

În cadrul acțiunilor speciale de investigație și urmărire penală, polițiștii au stabilit că minorul pe parcursul lunii ianuarie a comis cel puțin cinci furturi pe teritoriul sec. Buiucani. Acesta a pătruns într-un magazin, în trei automobile prin deteriorarea geamurilor de unde a sustras bunuri materiale cum ar fi: telefoane mobile, portmonee în care se aflau actele de identitate, bani și în sucursala unei bănci de unde a sustras un telefon mobil de model “Xiomi redmi 7”, la preț de 1850 lei. Acțiunile lui au fost susrprinse de camerele de supraveghere. Astfel prin acțiunile lui cauzând un prejudiciu considerabil părților vătămate.

Totodată forțele de ordine au stabilit că minorul a mai comis cel puțin 20 de furturi din automobile, magazine și oficii pe teritoriul Capitalei.

În cadrul acțiunilor procesual penale minorul și-a recunoscut vinovăția,   declarând cu lux de amănunte comiterea furturilor, iar despre bunurile sustrase a declarat că le vindea la un preț simbolic obținând un profit.

În acest context, au fost iniţiate mai multe cauze penale pentru furt,  care prevede amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani. Minorul este cercetat penal în stare de libertate.

Poliţia Capitalei recomandă cetăţenilor să-şi asigure bunurile personale corespunzător.

 


Polițiștii Inspectoratului de Poliție Buiucani sunt în căutarea a patru tineri suspectați de jaf și furt.

Tânăr reținut și cercetat penal de polițiștii sectorului Râșcani, pentru furt din locuință


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""