Infractiuni descoperite

18
mai
eye

Minori specializați pe răpiri de automobile și furturi de accesorii auto , reținuți de polițiștii sectorului Botanica


Trei minori cu vârstele de 15 ani și respectiv 16 ani, domiciliați în capitală, au fost reținuți de ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție a sect. Botanica de comun cu polițiștii Batalionului de patrulare și reacționare operativă din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru comiterea mai multor răpiri a unităților de transport, deteriorare și sustragerea bunurilor materiale din automobile.

În dimineața zilei de 18 mai, Inspectoratul de Poliție a sect. Botanica a fost alertat de proprietarul unității de transport de model “IVECO”, comunicând că i-a fost răpit automobilul. Imediat la solicitarea bărbatului a reacționat grupa operativă și echipajul BPRO, deplasandu-se la fața locului, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Polițiștii au fost întâmpinați de proprietar care le-a comunicat că din curtea blocului amplasat pe bd. Dacia, i-a fost răpit automobilul.

Astfel, în urma măsurilor întreprinse de polițiști pe urme fierbinți pe str. Burebista, a fost stopat automobilul răpit, ce era condus de către unul dintre minori. Indivizii au fost escortați la Inspectoratul de Poliție Botanica, pentru stabilirea circumstanțelor. În cadrul acțiunilor procesual penale forțele de ordine au stabilit că indivizii pe parcursul anului 2018 și până în prezent au comis cel puțin 9 răpiri a unităților de transport și suspectați în 15 cazuri de deteriorari și sustrageri a bunurilor din automobile, în toate sectoarele din capitală.

Ulterior în cadrul audierilor indivizii și-au recunoscut vinovăția comunicând că răpeau automobilele pentru a se plimba prin capitală, iar bunurile pe care le sustrageau le vindeau pentru a obține un profit. Este de menționat că minorii nu sunt la prima abatere, anterior aceștia fiind cercetați penal cercetați penal pentru furt.

În privința lor au fost pornite mai multe cauze penale pentru furt și răpirea mijlocului de transport, care conform legislației în vigoare prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 3 la 5 ani.

Totodată ofițerii de investigație întreprind măsuri speciale de investigație în stabilirea complicității lor și în alte cazuri săvârșite pe teritoriul Capitale.


Reținuți de polițiștii sectorului Râșcani pentru comercializare de droguri

Activităților proactive demarate de Poliția Capitalei


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""