Social utile

09
aug
eye

Minorii cerşetori monitorizaţi permanent de Poliţia Capitalei


În vizorul poliţiştilor sectorului Centru din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău se află permanent 21 de minori, cu vârstele cu prinse între 13 ani şi 17 ani, originari din Chişină, Ialoveni, Anenii Noi, Criuleni, Basarabească, Calaraşi şi Nisporeni, care cerşesc şi vagabondează pe străzile sectorului Centru din Capitală. De obicei, minorii sunt depistaţi şi conduşi la Inspectorat pentru a fi identificaţi şi predaţi părinţilor sau autorităţilor publice locale, conform procedurii prevăzute de lege, însă aceştia revin ulterior pe străzi după ce abandonează domiciliul sau Centrul de plasament pentru minori. Totodată, până la predarea lor autorităţilor publice locale, cu minorii sunt desfăşurate discuţii profilactice în contextul prevenirii şi combaterii criminalităţii juvenile de către inspectorii pentru siguranţa minorilor.

Despre toate acţiunile demarate de către Poliţia Capitalei la acest compartiment, sunt sesizaţi reprezentanţii autorităţilor publice locale pentru luare de atitudine şi prevenire a situaţiilor de risc, întrucât minorii revin în stradă şi recurg la acţiuni de huliganism, furturi sau jafuri. Este de menţionat că, potrivit legislaţiei în vgioare poliţiştii aplică sancţiuni părinţilor conform art.63 Neîndeplinirea obligaţiilor de întreţinere, de educare şi de instruire a copilului CCRM, după ce minorii au fost depistaţi în stradă şi predaţi familiilor biologice. Totodată, sunt informate serviciile de asistenţă socială pentru luare de atitudine şi documentare a părinţilor.

Poliţia Capitalei continuă desfăşurarea măsurilor legale conform competenţei, în vederea prevenirii şi combaterii criminalităţii juvenile.


Consumatori de droguri surprinşi în flagrant delict de echipele mobile 902

Încă o plantaţie de cânepă depistată şi nimicită de poliţiştii sectorului Centru


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""