Social utile

14
iun
eye

Nereguli depistate de poliţişti, în activitatea unui karaoke club din Capitală


În urma unor verificări desfăşurate într-un karaoke club din Capitală, ofiţerii de investigare a fraudelor economice ai sectorului Râşcani din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au depistat şi elucidat grave de încălcări a legislaţiei în activitate. Astfel, fiind demarate cercetări în oficiile administraţiei clubului, poliţiştii au constatat un şir de abateri legislative, ce ar încălca drepturile de consumator şi ar prejudicia bugetul statului.

La solicitările legale de a prezenta toate actele necesare şi obligatorii, administraţia clubului n-a putut prezenta următoarele:

  • actele privind constituirea întreprinderii
  • autorizaţia de funcţionare
  • registrul maşinii de casă şi control
  • actele ce demonstrează provenienţa produselor expuse spre vânzare

Totodată s-a constatat un neajuns bănesc în sertarul aparatului de casă şi control în sumă de peste 1 700 lei, fapt ce ar demonstra că, clienţii nu primeau bonuri fiscale, iar produsele erau păstrate în condiţii insalubre fără stichere cu indicarea datei şi producătorului. De asemenea, serviciile de narghilea erau prestate contrar prevederilor legislaţiei în vigoare, de către 11 persoane angajate în lipsa contractelor de muncă.

În acest context, factorii de decizie riscă să fie sancţionaţi cu amendă în mărime de până la 50 000 lei şi cu privarea dreptului de a desfăşura activitatea pe un termen de la 6 luni până la 1 an.

 


Poliţia Capitalei monitorizează salubrizarea străzilor şi continuă acţiunile de prevenire a comerţului ilicit stradal

Poliţiştii în vizită la taberele de odihnă pentru copii


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""