Infractiuni descoperite

20
mar
eye

O femeie riscă până la 3 ani de închisoare pentru escrocherie


O tânără în vârstă de 22 ani, s-a adresat cu o plângere la Inspectoratul Buiucani a Direcției de Poliție mun. Chișinău, pe faptul tragerii la răspundere a persoanelor necunoscute, care folosindu-se de buletinul său de identitate pe care l-a pierdut, au procurat în credit 3 telefone mobile de model „Samsung”  și de la o companie de microfinanțare un împrumut în sumă de 4 000 lei”.

În cadrul acţiunilor speciale de investigaţii şi de urmărire penală, ofiţerii de investigaţii a sectorului Buiucani au identificat şi reţinut o doamnă în vârstă de 43 de ani, locuitoare a capitalei.

Forţele de ordine au constatat că tânăra a găsit buletinul de identitate și având scop a dobândirii ilicite a bunurilor altei persoane, prin inducerea în eroare a mers la două magazine de telefonie mobilă din sect. Buiucani, de unde a procurat în credit trei telefone mobile. Astfel prin acțiunile sale a cauzat un prejudiciu părții vătămate  în sumă de 31 000 lei. În cadrul audierilor suspecta și-a recunoscut vinovăția, iar ulterior două din cele trei telefoane procurat, li-a vândut, astfel obținând un profit.

Pe marginea acestui caz a fost inițiată o cauză penală pentru escrocherie iar femeia riscă să fie sancționat cu amendă  în mărime de la 27 500 lei la 42 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 120 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 3 ani.


Doi tineri riscă până la 7 ani de închisoare pentru jaf

Cercetat penal pentru pungășie


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""