Infractiuni descoperite

14
aug
eye

Operațiunea ,, Mac -2019” continuă


Operațiunea “MAC-2019”, demarată de Inspectoratul General al Poliției, care are drept scop depistarea plantațiilor de cânepă și identificarea persoanelor implicate la cultivarea acestora, este în plină desfășurare.

Astfel ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție a sectorului Centru, au intrat în posesia unei informații operative și au demarat măsuri speciale de investigație, unde în adiacentul str. N.M. Spătaru din sec. Ciocana, pe o porțiune de teren neprelucrat au depistat plante de cânepă bine îngrijite. Totodată la fața locului forțele de ordine au mai depistat 3 pachețele din hârtie în interiorul cărora se aflau semințe de cannabis și ustensile pentru îngrijirea acestora. Plantele de cânepă și obiectele depistate de polițiști au fost ridicate sigilate și îndreptate la Centrul tehnico criminalistic și expertize judiciare, pentru a fi supuse expertizei specializate.

Actualmente polițiștii întreprind acțiuni speciale de investigații și urmarire penală în stabilirea persoanelor. Conform legislaţiei penale în vigoare, persoanele care vor fi găsite vinovate riscă amendă în mărime de la 20 000 lei la 35 000 lei muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 150 de ore sau  închisoare de până la 1 an.

Reamintim că, acțiunile desfășurate de Poliția Capitalei au loc în cadrul operațiunii speciale ,,MAC 2019,, au ca scop combaterea traficului ilicit de droguri de origine vegetală, depistarea şi nimicirea plantelor cu conţinut narcotic, precum şi identificarea persoanelor care le cultivă ilegal.


Tânăr reținut în flagrant, cu 50 de pachețele de droguri asupra sa

Cercetat penal pentru furt, riscă până la 4 ani de închisoare


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""