Infractiuni descoperite

07
iun
eye

Operațiunea ,,Mac-2019” în plină desfășurare


Poliția Capitalei desfăşoară acţiuni de combatere şi descoperire a cazurilor de cultivare a plantelor cu conţinut narcotic, în cadrul operaţiunii speciale “MAC 2019”, demarată de Inspectoratul General al Poliţiei. Astfel angajaţii Direcției de Poliție a mun. Chișinău şi Inspectoratul sectorului Râșcani au depistat 300 plante de cânepă ce creșteau într-o curte din sect. Râșcani.

În cadrul acțiunilor de investigații polițiștii au stabilit că terenul pe care creștea cânepa, era prelucrat de un bărbat în vârstă de 65 ani, locuitor al capitalei, care  urma să obțină un profit estimat la suma de 50 000 lei în cazul în care ar fi comercializat plantele. Acesta a fost condus la Inspectoratul de Poliție Râșcani, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Respectiv plantele au fost zmulse, ridicate, sigilate și expediate la laboratorul criminalistic pentru efectuarea expertizelor. Actualmente suspectul este cercetat în stare de libertate, în dependenţă de rezultate, el riscă să fie cercetat penal şi sancţionat  cu amendă în mărime de la 10 000 lei la 20 000 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de pînă la 100 de ore.

Reamintim, că operațiunea “Mac-2019” a fost  iniţiată cu scopul de a combate traficul ilicit de droguri de origine vegetală, de depistare și nimicire a plantelor cu conținut narcotic, precum și identificarea persoanelor care le cultivă ilegal. Poliţia capitalei va întreprinde toate acţiunile legale de contracare a infracţiunilor legate de droguri. Totodată, cetăţenii sunt rugaţi să infomeze serviciul unic 112, atunci când deţin informaţii despre cultivarea plantelor cu conţinut narcotic.


Minori cercetați penal pentru că ar fi jefuit o bătrână în sectorul Râșcani

Cannabis depistat de către polițiști, într-o curte din sectorul Ciocana


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""