Infractiuni descoperite

28
mai
eye

Operațiunea ,, Taxi” în plină desfășurare


Angajaţii Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău au efectuat verificări pe teritoriul capitalei a taximetriștilor, în vederea evaluării stării tehnice a unităţilor de transport. Verificările au loc în cadrul operaţiunii speciale ”TAXI”, care are loc în perioada 20 – 31 mai.

Acțiunile polițiștilor au avut drept scop prevenirea accidentelor rutiere, respectarea regulilor de circulație rutieră, de exploatare a unităților de transport și legalitatea actelor pe care le dețin conducătorii auto asupra unității de transport pe care o conduc. În acest context pe parcursul operațiunii au fost verificați 128 de taximetriști, cărora le-au fost verificate actele obligatorii de conducere a unităţilor de transport, în special certificatele de competenţă profesională, starea tehnică a automobilului, precum şi prezenţa obligatorie a echipamentului necesar (trusele medicale,stingătoarele).

Urmare a verificărilor desfăşurate, polițiștii au depistat  34 de încălcări de exploatarea a automobilelor, cum ar fi: defecte tehnice în sistemul de frânare sau în mecanismul de direcţie, în dispozitivele de iluminare ori de semnalizare, unități de transport reutilate fără autorizaţia de rigoare,  lipsa truselor medicale şi a stingătoarelor, precum şi certificate de competenţă profesională nevalabile, reutilarea unităților de transport neautorizate, Astfel fiind întocmite 28 procese-verbale cu privire la contravenţii, ridicate 7 plăcuțe de înmatriculare, cu aplicarea amenzilor în mărime de la 450 lei până la 600 lei . Şoferii au fost atenţionaţi la înlăturarea imediată a încălcărilor depistate. Totodată ,4 administratori, au fost sancționați cu amendă în mărime de 3 000 lei, fiecare, pentru admiterea la traseu a unităților de transport ce nu corespund normelor de exploatare.

Poliţia Capitalei avertizează şoferii transportului public de a asigura buna funcţionare a unităţilor de transport, iar acţiuni de acest gen vor fi desfășurate permanent, în vederea sancţionării celor ce nu se conformează cerinţelor prevăzute de lege.


Polițiștii sectorului Râșcani au depistat și ridicat detergenți contrafăcuți în valoare de 80 000 lei

Anunță Poliția dacă recunoști bărbații din imagini !


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""