22
mar
eye

Pachete cu ţigări în valoare de circa 1 000 000 lei, ridicate de către poliţia capitalei


În rezultatul desfăşurării activităţilor speciale de investigaţii, orientate la relevarea schemelor frauduloase de convertiri şi transferuri de mărfuri precum şi mijloace băneşti, organizate cu scop de tăinuire a originii şi legalizare a mărfurilor de provenienţă dubioasă, de regulă importate prin contrabandă sau introduse prin trafic ilicit din regiunea transnistreană, ofiţerii de investigare a fraudelor economice ai IP Râşcani al Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău au iniţiat procedura de examinare a unui caz de transportare ilicită a pachetelor cu ţigări în proporţii deosebit de mari.

În context, la data de 19 martie curent, la intrarea în capitală a fost stopat de către poliţie un automobil de model Mercedes 312D, condus de un tânăr în vârstă de 26 ani originar din raionul Calaraşi, unde au fost depistate 38 850 pachete cu ţigări camuflate în compartimentul marfar. La cererea forţelor de ordine, şoferul n-a prezentat nici un act de provenienţă legală a ţigărilor,  pe care lipseau şi timbrele de acciz. Imediat tânărul a fost escortat la poliţie pentru explicaţii. Cutiile cu ţigări au fost sigilate şi depozitate în camera pentru păstrarea probelor delicte. Valoarea acestora a fost estimată de către specialişti la aproximativ 1 000 000 lei.

Actualmente ofiţerii de poliţie investighează circumstanţele privind  originea ţigărilor precum şi cercul de persoane implicate. În cazul în care se va demonstra că marfa a fost introdusă fraudulos în ţară atunci persoanele implicate riscă să fie cercetate penal pentru contrabandă.


Poliţia capitalei a deconspirat o linie clandestină de afumare a peştelui în asortiment

Cercetat penal pentru că ar fi modificat construcţia contoarelor de măsurare a gazelor


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""