Infractiuni descoperite

16
mar
eye

Pastile ecstasy şi bani marcaţi ridicaţi în urma unei operaţiuni, demarată de poliţişti şi procurori


Procuratura şi Poliţia Capitalei au destructurat o grupare criminală specializată în comercializarea angro a pastilelor cu efect psihotrop în proporţii deosebit de mari, transportate pe teritoriul ţării prin contrabandă din statele europene. Documentarea şi monitorizarea grupului criminal a durat aproximativ trei luni de zile, perioadă în care forţele de ordine au acumulat probe suficiente pentru ai reţine în flagrant delict şi a le aplica măsura de reprimare sub formă de arest.

Conform datelor acumulate pe parcursul investigaţiilor membrii grupării s-a dovedit a fi 4 indivizi cu vârstele cuprinse între 24 ani şi 34 ani, originari din Chişinău, Anenii-Noi şi Drochia. Liderul acestora era bărbatul de 33 ani, domiciliat în Capitală, care avea rolul de a dirija activităţile criminale de transportare, comercializare angro a pastilelor ecstasy şi identificarea potenţialilor cumpărători. În acest context procurorii şi poliţiştii au iniţiat achiziţii de control, fiind reţinut cu 1 000 de pastile ecstasy şi 140 000 lei marcaţi, tarnsmişi anterior sub controlul ofiţerilor de  investigaţii. Este de menţionat că operaţiunile de reţinere au fost desfăşurate concomitent pe teritoriul Capitalei cu suportul angajaţilor BPDS “Fulger” a IGP, fiind încătuşaţi toţi membrii grupării criminale. Astfel în urma percheziţiilor autorizate au fost ridicate mijloace financiare în sumă de aproximativ 300 000 lei, care ar fi fost obţinute în urma vânzărilor de pastile cu efect psihotrop, precum şi un pistol.

Respectiv lotul de pastile depistat a fost sigilat şi expediat la Centrul tehnic-criminalistic şi expertize judiciare al IGP, care conform informaţiilor speciale urma să ajungă în cluburile de noapte din capitală.

Actualmente membrii grupării sunt cercetaţi penal în stare de arest pentru circulaţia ilegală a drogurilor în scop de înstrăinare în proporţii deosebit de mari şi riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani până la 15 ani.


Încătuşaţi în stradă după ce au încercat să se ascundă de un echipaj 902

Adolescent bănuit de răpirea unui Mercedes


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""