Infractiuni descoperite

18
mar
eye

Patru indivizi reținuți de polițiști pentru un șir de furturi


Patru indivizi cu vârstele cuprinse între 14 ani și respectiv 19 ani, au fost reținuți de polițiștii sectorului Centru din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, fiind suspectați de comiterea mai multor furturi din depozitele amplasate pe str. Miorița. În primul caz forțele de ordine au fost alertate la data de 11 martie, de către proprietarul depozitului comunicând că i-au fost sustrase bunuri materiale. La fața locului s-a deplasat grupa operativă pentru documentarea cazului și stabilirea circumstanțelor. În urma cercetărilor la fața locului polițiștii au stabilit că indivizii au pătruns în deposit prin deteriorarea geamului, de unde au sustras mai multe motoare electrice de model ,,CP-161”, cauzând un prejudiciu în sumă de 141 000 lei.

Al doilea caz a avut loc la data de 12 martie, când Inspectoratul de Poliție Centru a fost alertat, că persoane necunoscute pe parcursul nopții au pătruns pe teritoriul întreprinderii de unde din trei încăperi au sustras bunuri materiale cum ar fi: instrumente predestinate în construcție, prelungitoare, cablu electric. Astfel prin acțiunile lor au cauzat un prejudiciu în sumă de 41 485 lei. Ulterior în urma acțiunilor speciale de investigații și urmărire penală întreprinse de către forțele de ordine suspecții au fost identificați și reținuți. Fiind conduși la Inspectoratul de Poliție Centru pentru audieri, aceștia și-au recunoscut vinovăția.

În acest context a fost inițiată cauză penală pentru furt, indiviizii în vârstă de 18 ani și 19 ani au fost reținiți petru 72 de ore în Izolatorul Direcției de Poliție mun. Chișinău, iar minorii sunt cercetați în stare de libertate. Conform legislației în vigoare aceștia riscă amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 4 ani.

 

 

Начало формы

Конец формы

 


Riscă până 3 ani de închisoare pentru escrocherie

Cercetat penal pentru circulația ilegală a drogurilor


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""