Social utile

13
oct
eye

Peste 600 de elevi au fost familiarizaţi cu regulile de siguranţă


La 12 octombrie curent , angajații Direcției de Poliție a mun. Chișinău  în comun cu angajații Inspectoratului  Naţional de Patrulare, Batalionul  Reacționare Operativă, Detașamentele de salvatori și pompieri din sectorul Centru și Buiucani al capitalei, precum și angajaţii Inspectoaratelor de Poliție Centru și Buiucani au desfășurat activități informative, cu elevii claselor I-IV din Liceul Teoretic cu profil de arte ”Nicolae Sulac” și elevii claselor a VII-VIII din Liceul Teoretic ”Petru Rareș”, mun. Chișinău.

În cadrul activităţilor copiii au fost familiarizați cu regulile de siguranță, atît siguranța personală pe internet, acasă, în stradă, precum și în traficul rutier, cum să evite situaţiile de risc, specialiştii care îi pot ajuta şi datele de contact utile, acțiunile care pot genera un conflict sau o eventulă situație de risc în urma cărora poate suferi cineva.

Totodată, aducându-le la cunoștință care este răspunderea contravențională și penală a minorilor și pentru ce fapte concrete pot fi atrași la răspundere. Aici forțele de ordine au prezentat echipamentul și mijloacele speciale de care dispun, precum și au demonstrat în practică funcționarea  lor.

În total au fost informaţi circa 600 elevi cărora le-au fost  înmînate pliante cu recomandări utile şi  date de contact. Polițiștii au repartizat copiilor pliante cu regulile de securitate şi de comportament corect în stradă, fiind atenționați şi despre riscurile la care sînt expuşi în cazul în care aceste reguli nu sunt respectate. Activitățile au avut drept scop învățarea corectă a regulilor de siguranță a copiilor și respectarea acestora pentru prevenirea victimizării copiilor în urma accidentelor de circulație, hărțuirii on-line.

Reiterăm importanța întâlnirilor poliției cu copiii pentru a cultiva spiritul civic, receptivitatea față de organele de drept și consolidarea relațiilor cu societatea.


Doi tineri au fost reţinuţi pentru furtul unui automobil

Poliţia Capitalei felicită locuitorii şi oaspeţii Chişinăului !


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""