Infractiuni descoperite

26
iun
eye

Plante de cânepă şi cannabis depistate de Poliţia Capitalei în r. Ştefan Vodă


Poliția Capitalei desfăşoară intens acţiuni de combatere şi descoperire a cazurilor de cultivare a plantelor cu conţinut narcotic, în cadrul operaţiunii speciale “MAC 2018”, demarată de Inspectoratul General al Poliţiei. Astfel în gospodăria unui bărbat de 35 ani, domiciliat în satul Simionovca r. Ștefan Vodă, ofițerii de investigație din cadrul Direcție de Poliție mun. Chișinău și a Inspectoratului sectorului Râșcani de comun cu angajații IP Ștefan Vodă, au depistat peste 3500 de tufe de cânepă verzi, totodată fiind depistate și plante uscate în condiții speciale casnice. Acţiunile poliţiştilor au avut loc în cadrul unor percheziţii autorizate, având în vedere că bărbatul ar fi intenţionat să prelucreze plantele cu scop de comercializare.  Respectiv plantele au fost zmulse, ridicate, sigilate și expediate la laboratorul criminalistic pentru efectuarea expertizelor. Actualmente suspectul este cercetat penal în stare de libertate. Potrivit legislaţiei penale în vigoare, bărbatul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 ani până la 15 ani.

Totodată angajaţii IP Râșcani al Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, au depistat  pe strada Colina Pușchin, în ograda unei femei de 59 ani, care locuiește împreună cu nepotul său de 36 ani,  401 plante de cannabis verzi. Plantele creşteau chiar în ograda femeii. Astfel plantele au fost zmulse, ridicate, sigilate şi expediate în laboratorul criminalistic pentru efectuarea expertizelor. Polițiștii documentează în continuare cazul în stabilirea circumstanțelor.

În această ordine de idei, Poliţia Capitalei atenţionează persoanele predispuse la punerea în circulaţie ilegală a substanţelor narcotice şi solicită cetăţenilor să informeze imediat la  serviciul unic 112, despre eventuale cazuri analogice.

 


Bărbat reţinut pentru săvârşirea infracţiunilor patrimoniale

Căutat de Poliția Capitalei pentru furt de telefon mobil


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""