07
iul
eye

Poliţia a reținut bănuiții în cazul atacului armat la un centru comercial din capitală


În seara zilei de 30 mai, curent, în preajma unui centru comercial din sectorul Râșcani al capitalei,  persoane necunoscute, mascate şi înarmate cu arme, au atacat cu focuri de arme automobilul specializat de încasare a banilor, în urma căruia a decedat un angajat şi alţii doi au fost răniţi. Atacatorii ar fi  luat din automobilul încasatorilor bani în sumă de  1 506 000  lei şi arma încasatorului decedat. din  Pe marginea acestui caz, Direcția de Poliție a mun. Chișinău, Inspectoratul de Poliție a sectorului Râșcani și Inspectoratul Național de Investigații a IGP au creat un grup de lucru de comun cu angajaţii Procuraturii Generale, în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor. În urma măsurilor speciale de investigație și a acțiunilor de urmărire penală întreprinse, forțele de ordine au stabilit şi reţinut  autorii crimei date. Ei s-au dovedit a fi 4 bărbați, cu vîrstele cuprinse între  30  și 44 ani, domiciliați în capitală.

Astfel au fost dispuse efectuarea mai multor percheziții autorizate la domiciliile și în automobilele bănuiţilor. Ca rezultat, forţele de ordine  au depistat un arsenal impunător de arme şi muniţii păstrate ilegal, dintre care şi armele automat din care s-ar fi tras în direcţia încasatorilor, precum şi pistolul din dotare sustras:

– 5 pistoale automate de model AK și GLOCK (modernizate și adaptate pentru trageri eficiente în ţintă)

– grenade de model F1,  RGD5,  RGD42

– 3 pistoale de model GLOCK şi un pistol Makarov cu amortizator

– substanţă explozibilă de tip trotil

– detonatoare electrice pentru explozibil

– armă cu țeava lisă retezată, calibrul 16 mm

– 5000 de cartușe de calibrul 5.45 mm, 7.62 mm, 9 mm, 16 mm

–  încărcătoare şi amortizatoare pentru pistoalele automat AK

– explozibile fumigene

– pistolul sustras de la încasator

– încărcătoare pentru pistoale de model Makarov

– 4 veste antiglonț

– 2 perechi de numere de înmatriculare străine

Întregul arsenal de arme și muniții a fost transmis la laboratul criminalistic, pentru a fi supus expertizelor balistice. Poliţiştii vor investiga obligatoriu complicitatea bănuiţilor şi în săvârşirea altor infracţiuni. Indivizii au fost arestaţi pe un termen de 30 de zile şi sunt cercetaţi penal pentru omor intenţionat, atac tâlhăresc şi păstrare ilegală de arme şi muniţii.

 

 

 


Percheziţii autorizate la un club de noapte din capitală

Bănuită că ar fi înşelat de bani peste 20 de oameni


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""