21
mar
eye

Poliţia capitalei a deconspirat o linie clandestină de afumare a peştelui în asortiment


În cadrul acţiunilor specializate menite să protejeze drepturile consumatorilor și producătorilor autohtoni, ofiţerii de investigare a fraudelor economice ai IP Râşcani al Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău au deconspirat o linie clandestină de prelucrare şi producere a peştelui afumat, care era gestionată de către un bărbat în vârstă de 45 ani domiciliat în capitală. La solicitarea forţelor de ordine el n-a prezentat nici un act legal ce i-ar permite desfăşurarea acestei activităţi, iar condiţiile în care se pregătea peştele s-au dovedit a fi antisanitare.

Bărbatul avea un cuptor confecţionat artizanal în care se afuma peştele, fără a respecta normele obligatorii de producere. Poliţiştii au depistat peşte afumat în asortiment care urma să fie transportat în pieţele comerciale din capitală. La fel au fost depistate butoaie cu peşte şi scrumbie, pregătite pentru procesul de afumare în cuptor.

De la faţa locului forţele de ordine au ridicat peste 200 kg de peşte afumat şi transportat la depozitul special de păstrare.

În prezent poliţiştii investighează versiunile privind originea producţiei, precum şi cercul de persoane implicate, însă nu este exclus că peştele ar fi fost adus din regiunea transnistreană. Deocamdată bărbatul riscă să fie sancţionat cu amendă în mărime de 3 000 lei.

Direcţia de Poliţie a mun. Chişinău informează consumatorii că au dreptul legal să solicite de la vânzători certificatele de calitate a producţiei.

 


Bănuit că ar fi furat bani din biserică

Pachete cu ţigări în valoare de circa 1 000 000 lei, ridicate de către poliţia capitalei


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""