Social utile

23
aug
eye

Poliţia Capitalei continuă activităţile proactive în stradă


Angajaţii Direcției de Poliție a mun. Chișinău în comun cu poliştii sectoarelor Centru, Ciocana, Botanica, Buiucani și Rîșcani continuă activitățile de prevenire a fenomenului infracţional şi contravenţional, precum şi asigură implementărea conceptului ,,Poliția în stradă”, ,,Supravegherea de vecinătate”, ,,Orașul meu protejat”.

La compartimentul prevenirii cazurilor de pungășie, furturilor din mijloace de transport și a accesoriilor auto, sunt desfășurate măsuri de informare a cetățenilor cu distribuirea pliantelor informative, totodată fiind orientată atenţia la prevenirea sustragerilor bunurilor din întreprinderi și locuințe, despre măsurile care necesită a fi întreprinse întru evitarea cazurilor de victimizare.

În contextul operațiunii MAC-2017 sunt continuate măsuriel de depistare și nimicire a plantelor de cînepă pe teritoriile administrative deservite. Iar în cadrul,,GRIJA” sunt demarate activiăţi de comun acord cu asistenţii sociali și reprezentanții ONG-lor, fiind vizitate familii social-vulnerabile. părinților le-a fost adus la cunoștință pericolul lăsării copiilor fără supraveghere, prevenirea cazurilor de vagabondaj și cerșit în rîndul minorilor, precum și prevenirea comportamentului deviant. Totodată, a fost abordată tematica violența în familie, cu trasarea unor căi eficiente de remediere și soluționare a dificultăților apărute.

În sectorul Cioacana a fost organizat și desfășurat un program distractive  la Centrul de plasament pentru copii ”Curcubeul Speranţei” şi tabăra de odihnă pentru “Zîmbetul”, din oraşul Vadul lui Vodă. Poliţiştii au discutat cu copiii, privind comportamentului în societate, respectarea regulilor circulației rutiere, măsurile de siguranță, întru neadmiterea victimizării, siguranța bunurilor personale şi altele.

La compartimentul combaterii comerțului ilicit stradal, Poliţia Capitalei zilnic antreanează angajaţi la desfăşurarea acţiunilor legale ce se impun.

Activităţile de acest gen continuă.


Patru indivizi specializaţi în păstrare de droguri, reţinuţi de poliţişti şi procurori

“Poliţia în stradă” pe teritoriul sectorului Ciocana al Capitalei


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""