Infractiuni descoperite

20
aug
eye

Poliția Capitalei de comun acord cu Procurorii oficiului Botanica au curmat activitatea a 3 tineri specializați în comercializarea drogurilor în proporții deosebit de mari


Recent, trei tineri specializați în circulația ilegală a substanțelor narcotice în proporții mari și deosebit de mari au fost capturați de ofițerii de investigație și urmărire penală a Inspectoratului de Poliție Botanica din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău în comun procurorii Procuraturii mun. Chişinău, oficiul Botanica. Monitorizarea și documentarea figuranților  a durat aproximativ o lună de zile, fiind efectute două achiziții de control, perioadă în care forţele de ordine au acumulat probe suficiente ce ar demonstra vinovăţia acestora. Ei s-au dovedit a fi originari din r-nul. Călărași, cu vârstele cuprinse între 19 ani și respectiv 25 ani, fiind reținuți în flagrant delict și încătușați de către forțele de ordine.

În urma perchezițiilor corporale, la domiciliile acestora cât și în automobilul de model “Mercedes”, poliţiştii au depistat şi ridicat  229 de pastile „Extazy”,  în care se conţin droguri „MDMA”, pachete speciale de ambalare a drogurilor, bani marcaţi transmişi anterior sub controlul poliţiştilor, precum şi telefoane mobile utilizate în scopuri criminale. Drogurile depistate urmau să ajungă în cluburile de noapte din mun. Chișinău. În cazul în care indivizii reușeau comercializarea acestora urmau să obțină un profit în sumă de peste 60 000 lei.

Probele delicte depistate au fost sigilate şi expediate Centrului tehnico-criminalistic şi expertize judiciare din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei.

Actualmente bănuiții sunt plasați în arest preventiv pentru 30 de zile și sunt cercetați penal pentru “Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”, iar  conform legislaţiei penale în vigoare aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 ani până la 15 ani.

Totodată sunt desfăşurate acţiuni speciale de investigaţii pentru a identifica eventualii complici în acest caz.


Un locuitor al capitalei a fost reținut de polițiștii sectorului Ciocana și este cercetat penal pentru 2 furturi

Minori cercetați penal pentru jaf stradal


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""