Social utile

03
mar
eye

Poliţia Capitalei desfăşoară activităţile informativ-educative


Angajaţii Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău şi subdiviziunile teritoriale sunt prezenţi în fiecare dimineaţă la trecerile pietonale din prejma instituțiilor de învățământ, unde traficul rutier este mai aglomerat. Scopul activităţilor demarate este de a asigura securitatea copiilor şi prevenirea tamponărilor de pietoni la “zebre”. Poliţiştii sensibilizează însoţitorii copiilor şi împart pliante informative cu recomandări de prevenire a situaţiilor de risc şi victimizare.

Totodată, pe parcursul săptămânii  curente angajații IP teritoriale din cadrul Direcției de Poliție mun. Chișinău, au desfășurat în 24 instituții de învățământ activități informativ-educative,  familiarizând elevii cu regulile de securitate personal la școală, acasă, în societate, în mediul online, în trafic, precum și pe timpul vacanței, modalitatea de intervenție a poliției în cazurile violenței domestice, organele abilitate în acordarea ajutorului şi protecției victimelor, cadrul juridic privind răspunderea contravențională şi penală a minorilor, precum şi alte informații utile menite să le asigure siguranța. Copiii au fost sensibilizați în adoptarea comportamentului adecvat şi neadmiterea violenței între semeni.

Deasemenea , s-au organizat 5 întruniri cu  corpul didactic, cu participarea diriginților claselor primare și gimnaziale ale liceelor. La ședința dată s-a adus repetat la cunoștință prioritățile proiectului de voluntariat ” Bunicii grijulii”, s-a convenit cu conducerea liceului și diriginții claselor primare ca prin intermediul părinților, bunicilor ce însoțesc copii la liceu să contribuie la identificarea persoanelor de vârsta a treia, care ulterior voluntar să participe la proiectul constituit de către conducerea IGP „Bunicii grijulii” pentru binele, siguranța și securitatea copiilor în timpul deplasării și aflării la liceu.

 


Căutaţi de Poliţie pentru jaf !

Reţinută de poliţişti pentru incendierea unei gherete


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""