Social utile

02
mar
eye

Poliţia Capitalei îşi comemorează eroii


Astăzi, 2 martie 2018, se împlinesc 26 de ani de la sângeroasele lupte pentru apărarea și integritatea Republicii Moldova.

Ziua memoriei a început cu depuneri de flori la placa comemorativă din incinta sediului Direcției de Poliție a mun. Chișinău, instalată în memoria polițiștilor cazuți la datorie pe câmpul de luptă.

Poliţişti care și-au sacrificat viaţa pe platourile de luptă,   au fost,  sunt şi vor fi modele de demnitate, curaj şi bărbăţie, de Cetăţean şi Patriot al acestui Pământ.

Astăzi, când ne făurim viitorul, în contextul strategiei de securitate a statului, primordial trebuie să domine interesul naţional, astfel încât poporul nostru să obţină acea calitate a vieţii care şi-au dorit-o şi pentru care au luptat eroii-martiri.

Aducem omagiu celor, care şi-au adus tributul  pe altarul independenţei şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova, care au căzut pe cîmpul de luptă în acel război lugubru, pentru idealurile naţionale, dreptate şi libertate, apărînd vatra strămoşească, familia şi baştina din care s-au ridicat, dragostea faţă de idealurile naţionale şi morale de înaltă umanitate.

Este de datoria noastră şi a generaţiilor care vor veni după noi, să onorăm memoria,  să fim recunoscători şi să rămînem devotaţi idealurilor pentru care au căzut în lupte eroii.

Cu această ocazie, conducerea Direcției de Poliție mun.Chișinău, polițiști, dar și participanţi  la războiul pentru apărarea independenţei şi integrităţii teritoriale a  Republicii Moldova, au participat la acţiuni de comemorare.  Polițiștii din cadrul Direcției de Poliție au adus omagiu camarazilor noștri care au căzut pe câmpul de luptă, și au mers în 16 localități : Braniște- Râșcani; Chiștelnița-Telenești; Bobeica-Hâncești; Burlanești-Edineț; Vadul Rașcov-Șoldănești; Băcioi-Ialoveni; Risipeni-Fălești; Răciula-Călărași; Batâr-Cimișlia; Buciumeni-Ungheni; Lăpușna-Hâncești; Bușeuca-Rezina; Hârtopul Mic- Criuleni; Clișova Nouă-Orhei; Ciutulești-Florești și Tigheci-Liova.

Faptele lor de vitejie ne vor călăuzi în viitor!

 


Cercetaţi penal pentru furtul a doua motociclete

Căutaţi de Poliţie pentru jaf !


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""