Social utile

03
ian
eye

Poliția Capitalei vă dorește minivacanță în siguranță !


În legătură cu declararea oficială a minivacanței în perioada 04 ianuarie – 08 ianuarie, pentru a o petrece în liniște, Poliția Capitalei, va fi la datorie. Astfel zilnic vor fi antrenați polițiști la menținerea ordinii și securității publice  în parcuri, pe străzi, locurile de agrement din mun. Chișinău.

În acest sens, Poliția Capitalei  recomandă cetățenilor: să fiți prudenți în locurile de agrement, parcuri, nu admiteți consumul excesiv de alcool, acordați ajutor persoanelor din jurul DVS până la sosirea serviciilor specializate, de asemenea acordați o atenție sporită siguranței personale și a bunurilor pe care le dețineți.

Recomandări de prevenire a furturilor din locuinţe.

Dacă plecaţi de acasă până la vecin sau lipsiţi pentru puţin timp – nu lăsaţi uşa neîncuiată;

Asiguraţi-vă ca uşa principală de acces în locuinţă să fie încuiată peste noapte;

Fiţi atenţi ca în orice împrejurare să nu vi se fure cheile sau să le pierdeţi. Daca totuşi vi s-a întâmplat – schimbaţi imediat lacătul uşii;

Educaţi-vă copiii să reacţioneze prompt în situaţii când cineva necunoscut încearcă să-I convingă despre faptul că sunt prieteni sau colegi de serviciu cu dumneavoastră si au venit dupăcheile locuinţei sau după bunurile din casă;

Recomandări de prevenire a furturilor din buzunare în timpul deplasării cu transportul public urban.

Cînd aşteptaţi mijlocul de transport public la staţie, acordaţi maximă atenţie persoanelor ce au un comportament suspect, lîngă DVS.

Pregătiţi din timp banii pentru achitarea călătoriei , înainte de a urca în transport.

Evitaţi să citiţi în timpul călătoriei, deoarece puteţi deveni ţinta hoţului de buzunare.

Evitaţi să păstraţi banii în buzunarele din spate.

În cazul în care transportul public este aglomerat  şi sunteţi bruscat, asiguraţi-vă buzunarele şi priviţi cu atenţie la călătorii din jur.

Geanta atârnată neglijent pe umăr este momentul potrivit al hoţului de buzunare.

Nu uitaţi, majoritatea hoţilor de buzunare sunt permanent îmbrăcaţi elegant, şi pot avea o vârstă diferită.

Dacă sunteţi victimă/ martor a unei infracţiuni sau contravenții, adresaţi-vă celei mai apropiate unităţi de poliţie sau apelaţi cu încredere serviciul unic 112.


Pe parcursul ultimelor 48 de ore, în mun. Chișinău s-au produs 36 accidente rutiere, iar  în 6 cazuri, conducătorii s-au dovedit a fi în stare de ebrietate cu grad avansat.

O femeie din capitală riscă până la 15 ani de închisoare pentru violență în familie


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""