25
mai
eye

Poliţia documentează agenţii economici care vând minorilor produse de tutungerie sau băuturi alcoolice


Poliţia capitalei intensifică acţiunile de documentare şi sancţionare a agenţilor economici care realizează produse din tutun sau băuturi alcoolice către minori. În contextul campaniilor poliţieneşti demarate, forţele de ordine ţintesc  magazinele unde pot fi vândute asemenea produse persoanelor de vârstă minoră. Astfel, în sectorul Ciocana, a fost depistată în flagrant delict o vânzătoare, care a vândut ţigarete în mod conştient unui minor în vârstă de 13 ani. Iar în sectorul Buiucani al capitalei, a fost surprins un alt minor de 15 ani, procurând ţigarete la un magazin alimentar.

Conform prevederilor art. 91 Fumatul şi consumul de băuturi alcoolice în locuri interzise, comercializarea către minori a produselor din tutun şi băuturilor alcoolice Cod Contravenţinal, vânzătoarelor le-au fost întocmite câte un proces-verbal cu privire la contravenţie, fiindu-le aplicate amenzi în mărime de 2 400 lei.

Direcţia de Poliţie amun. Chişinău avetizează toţi agenţii economici să respecte cu stricteţe legislaţia în vigoare. Acţiunile de documentare a cazurilor similare vor continua.


Poliţia şi locuitorii capitalei au marcat “Ziua Transparenţei”

Magazin de haine improvizat într-un apartament din capitală


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""