Proiecte Sociale

08
sep
eye

“POLIŢIA ÎN STRADĂ” pe teritoriul sectorului Centru al Capitalei


Poliţiştii sectorului Centru din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au organizat şi desfăşurat activităţi proactive în contextul implementării de Inspectoratul General al Poliţiei a conceptului “Poliţia în stradă”, cu implicarea efectivului din subordine şi echipelor mobile 902. Scopul poliţiştilor a fost de a vizita la domicilii persoanele cu statut de victimă în cadrul cauzelor penale, pentru informarea despre desfăşurarea acţiunilor de urmărire penală. Au fost verificate totodată persoanele ce prezinta interes special, fiind reţinuţi doi indivizi ce se aflau în umrărire penală.

Ofițerii de sector au demarat activități de prevenire generală și specială, unde au verificat persoanele aflate la evidenţă, privind respectarea ordonanțelor de protecție, precum și au desfășurat lucrul individual de prevenție cu agresorii familiari.

În cadrul operațiunii s-au desfășurat activități de prevenire a cazurilor de victimizare a cetățenilor, oferindu-le pliante informative cu recomandări în acest sens. Au petrecut întruniri cu locuitorii din or. Codru și studenții unei isntituţii de învăţământ din cartierul Telecentru. La fel, au petrecut desfăşurat activităţi educativ-informative în cadrul altor instituţiil de învăţământ, unde elevii au fost informaţi referitor la regulile de siguranţă personală şi siguranţa în traficul rutier, cum să evite situaţiile de risc şi alte recomandări utile.

Iar pe strada Calea Basarabiei au fost observate şi documentate două persoane implicate în prestarea serviciilor sexuale, fiindu-le întocmite procese verbale, conform legii. Totodată au fost vizitaţi agenţii economici, în contextual documentării a două cazuri de comercializare ilicită a materialelor de construcţii.


Vezi pentru ce a fost încătuşat un individ în plină stradă

Bănuiţi că ar fi sustras bobinele de frână din liftul unei case de locuit


ARTICOLE SIMILARE

NOI LUCRĂM PENTRU TINE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""