Proiecte Sociale

24
aug
eye

“Poliţia în stradă” pe teritoriul sectorului Ciocana al Capitalei


Conform conceptului “Poliţia în stradă” implementat de Inspectoratul General al Poliţiei, poliţiştii sectorului Ciocana ai Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au demarat un şir de activităţi specifice, menite la  diminuarea fenomenul criminalităţii dar şi să informeze cetăţenii despre evitarea cazurilor de victimizare. În acest context, ofiţerii de urmărire penală au avut misiunea de a merge la domiciliile părţilor vătămate pe cauzele penale aflate în gestiune, informându-i despre etapele şi acţiunile întreprinse în cadrul urmăririi penale.

Ofiţerii de investigaţii au verificat 21 de persoane ce prezintă interes, anterior judecate şi predispuse la comiterea infracţiunilor. Iar ofiţerii de sectoare au vizitat familiile social-vulnerabile a căror copii se află în situaţii de risc, precum şi teritoriile adiacente a suburbiilor, unde au fost depistate şi nimicite prin ardere fâşii de cânepă sălbatică.

Este de menţionat că, în timpul acţiunilor demarate poliţiştii au fost alertaţi despre un caz de tentativă de suicid la o stână din apropierea unei suburbii. Respectiv, au intervenit în scurt timp la faţa locului şi au solicitat deplasarea imediată a ambulanţei. Conform primelor informaţii acumulate, bărbatul de 41 ani ar fi efectuat două împuşcături în regiunea abdomenului, cu un pistol păstrat legal. Bărbatul a fost transportat la spital pentru intervenţii chirugicale, iar poliţiştii au ridicat pistolul şi au chestionat persoanele aflate la locul incidentului. Cazul se investighează şi urmează a fi stabilite toate circumstanţele exacte  în care s-a produs tragedia.

Totodată, au fost verificate respectarea a două ordonanțe de protecție, emise de către instanţele judecătoreşti, fiind depistat un bărbat de 67 ani, care a încălcat prevederile acesteia. La fel s-a desfășurat lucrul individual profilactic cu 9 agresori familiari.

Acţiuni de acest gen vor demara în toate sectoarele municipiului Chişinău.


Poliţia Capitalei continuă activităţile proactive în stradă

Nereguli depistate în activitatea a două localuri de agrement din sectorul Buiucani


ARTICOLE SIMILARE

NOI LUCRĂM PENTRU TINE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""