Proiecte Sociale

30
aug
eye

“POLITIA ÎN STRADĂ” pe teritoriul sectorului Râşcani din Capitală


Conform conceptului “Poliţia în stradă” implementat de Inspectoratul General al Poliţiei, poliţiştii sectorului Râşcani ai Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au desfăşurat un şir de activităţi proactive, în scopul  diminuării fenomenul criminalităţii informării cetăţenilor despre prevenirea cazurilor de victimizare. În cadrul operaţiunii au fost implicaţi peste 40 de angajaţi ai Inspectoratului, precum şi echipaje mobile 902 şi ale Inspectoratului Naţional de Patrulare, pe teritoriul administrative deservit.

Ofițerii de urmărire penală s-au prezentat la domiciliile victimelor pe cauzele penale aflate în gestiune și au informat despre mersul urmăririi penale, iar ofițerii de investigații au verificat peste 42 persoane ce prezintă interes, dintre care 26 de persoane anterior condamnate şi 7 persoane predispuse la săvârșirea infracțiunilor. În cadrul măsurilor întreprinse poliţiştii au obţinut o informative despre depistarea unor tufe de cânepă la domiciliul unui bărbat din comuna Grătieşti, unde s-au efectuat cercetările de rigoare.

Ofițerii de sectoare au demarat măsuri de prevenire a furturilor din locuințe, din automobile și accesorii, a fost vizitat familiile social-vulnerabile, agenților economici împărţite pliante privind recomandări la asigurarea pazei sediilor și bunurilor. Au fost verificate șantierele de construcții și locurile de concentrare a persoanelor aflate în vizorul poliției. Iar peste 20 posesori de arme au fost verificaţi, în contextul respectării condiţiilor de păstrare a armelor de foc conform Legii cu privire la arme cu destinaţie civilă. De asemenea s-au verificat respectarea a trei ordonanțe de protecție, precum și s-a desfășurat lucrul individual de prevenție cu patru agresori familiari.

În acest sens s-au dus discuţii cu cetățenii în vederea constatării problemelor cu care se confruntă, cum ar fi iluminarea suficientă a străzilor pe timp de noapte, prezenţa forțelor polițienești pe timp de noapte şi altele.

 


Reţinut pentru 72 de ore după ce a tamponat un bărbat pe trecerea pietonală

Poliția Capitalei - la datorie de sărbătoarea “Limba Noastră”


ARTICOLE SIMILARE

NOI LUCRĂM PENTRU TINE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""