Infractiuni descoperite

07
noi
eye

Polițiștii au reținut un bărbat care a comis o tâlhărie și un jaf în sectorul Centru al capitalei


Ofițerii de investigație a Direcției de Poliție a mun. Chișinău și Inspectoratul de Poliție Centru de comun acord cu procurorii Procuraturii mun. Chișinău, oficiul Centru, în urma măsurilor speciale de investigații, au reținut un bărbat în vârstă de 40 de ani, locuitor al capitalei, specializat în jafuri și tâlhării.

Polițiștii Inspectoratului sect. Centru, au fost alertați pe data de 5 noiembrie, de către reprezentanții  Organizației de Creditare Nebancare, amplasată pe str. Șos. Hâncești, precum că asupra operatorilor a fost comis un atac tâlhăresc. La fața locului imediat s-a deplasat grupa operativă a inspectoratului și ofițerii de investigație din cadrul DP a mun. Chișinău. La locul faptei angajații au comunicat că o persoană necunoscută a intrat în incinta sediului, a sărit  peste tejghia și i-a amenințat cu un obiect asemănător cu un cuțit,după care a sustras din aparatul de casă mijloace bănești în sumă de 39 900 lei.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală în baza art.188 Cod Penal ,,Tâlhărie”.

În cadrul cauzei penale polițiștii imediat au dispus un șir de măsuri speciale de investigație și  urmărire penală pentru stabilirea și reținerea făptașului. Astfel în urma acțiunilor întreprinse de forțele de ordine individul a fost reținut și escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale bărbatul și-a recunoscut vinovăția, declarând că banii sustrași  i-a cheltuit.

Totodată polițiștii au stabilit că în luna octombrie, individul a mai comis un jaf, în timp ce se afla într-o gheretă ce aparține unei companii de telefonie mobilă, când  în mod deschis a sustras mijloace bănești în sumă de 3 925 lei.

Bărbatul a fost reținut pentru un termen de 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție a mun. Chișinău. Conform legislației în vigoare acesta riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 8 la 10 ani


Recidivist reținut de polițiștii sectorului Râșcani pentru pungășie

Bărbat condamnat la 6 ani de închisoare, care de mai mult timp se eschiva de la răspundere penală, reținut de polițiștii sectorului Râșcani


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""