Proiecte Sociale

07
noi
eye

Proiectul “Supraveghere de Vecinătate” în comuna Truşeni


Poliţiştii sectorului Buiucani din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au organizat şi desfăşurat activităţi proactive în contextul implementării de Inspectoratul General al Poliţiei a conceptului “Poliţia în stradă”, cu implicarea efectivului din subordine şi echipelor mobile 902.

Totodată, în comuna Truşeni a fost semnat acordul de constituire a unui sector “Supraveghere de Vecinătate”,  între Inspectoratul de Poliţie a sectorului Buiucani  din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău şi administraţia publică locală, fiind prezenţi şi locuitori din localitate la eveniment. În cadrul întrunirii membrii sectoarelor “Supraveghere de Vecinătate” au primit materiale informative, privind protejarea patrimoniului şi familiei, precum şi recomandări de a contribui la asigurarea ordinii publice în localitate. Scopul de bază al proiectului “Supraveghe de Vecinătate” lansat de către Inspectoratul General al Poliţiei este:

– promovarea programelor de prevenire a acțiunilor antisociale, în vederea  creării mediului sigur pentru comunitate;

– dezvoltarea şi promovarea iniţiativei membrilor comunităţii reieşind din necesităţile acestora pentru crearea mediului sigur în localitate;

– sporirea nivelului sentimentului de siguranţă a locuitorilor comunităţii în case şi în spaţiile adiacente;

– stabilirea unor relaţii pozitive între Poliţie, populaţie și autoritățile publice locale, bazate pe respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului. În acest context urmează a fi pus în aplicare proiectul dat şi în celelalte suburbia ale Capitalei.

Reiterăm, programul “Supraveghere de Vecinătate este un model econom şi eficient, bazat pe sentimentul de solidaritate comunitară şi ajutor reciproc, conceput pentru a spori gradul de securitate şi prevenire a infracţionalităţii la nivel de comunitate.


Grupare criminală deconspirată de poliţiştii sectorului Râşcani

Bilanţul accidentelor rutiere în ultimele 48 de ore


ARTICOLE SIMILARE

NOI LUCRĂM PENTRU TINE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""