Infractiuni descoperite

28
dec
eye

Proxeneţi reţinuţi în flagrant de poliţişti şi procurori


Pe parcursul lunilor noiembrie – decembrie curent, poliţiştii sectorului Botanica din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău de comun cu procurorii oficiul Botanica au documentat şi demascat activitatea criminală a unui tânăr de 27 ani şi a unei domnişoare de 19 ani, domiciliaţi în Capitală, fiind bănuiţi de proxenetism.

Potrivit datelor acumulate de către forţele de ordine, aceştia prin înţelegere prealabilă şi conform unui plan bine determinat, urmărind scopul înlesnirii şi obţinerii de foloase în rezultatul practicării prostituţiei de către alte persoane, le-au determinat şi convins pe două fete să practice prostituţia într-un aparatment închiriat din sectorul Botanica. Rolul lor era să identifice eventualii clienţi prin intermediul reţelelor de socializare, publicând anunţuri în acest sens.

În cadrul acţiunilor speciale de investigaţii bănuiţii au fost reţinuţi în flagrant delict după ce au primit bani, pentru prestarea serviciilor sexuale de către una dintre fete. Ulterior, fiind efectuate percheziţii autorizate la domiciliile lor, poliţiştii au depistat mijloace financiare, acte de identitate a persoanelor implicate la practicarea prostituţiei, precum şi telefoane mobile cu care conversau cu potenţialii clienţi. Ei au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore şi sunt cercetaţi penal pentru proxenetism.

Conform legislaţiei penale în vigoare ei riscă o pedeapsă cu închisoare de la 4 ani până la 7 ani.

Poliţiştii şi procurorii continuă investigaţiile în vederea identificării şi reţinerii complicilor în acest caz.


Acţiune de caritate lansată de poliţiştii sectorului Ciocana în ajun de Revelion

Individ periculos căutat de poliţiştii sectorului Centru


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""