Infractiuni descoperite

04
dec
eye

Razii profilactice de privenire și combatere a traficului ilecit de mărfuri și contrafacerea băuturilor alcoolice, desfășurate de polițiștii sectorului Ciocana


În cadrul măsurilor de prevenire şi combatere a traficului ilicit de mărfuri, precum şi contrafacerea băuturilor alcoolice, apariţia în stare de ebrietate, cât și a infracțiunilor și contravențiilor, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Ciocana  din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, au desfăşurat măsuri de prevenire pe timp de zi cât şi pe timp de noapte.

Astfel, poliţiştii Secției Securitate Publică a IP Ciocana, în urma raziilor, au stabilit 25 persoane care încălcau grosolan ordinea publică, în curţile blocurilor locative,  fiind documentaţi prin prisma   art. 355 „Consumul de băuturi alcoolice în locuri publice şi apariţia în astfel de locuri în stare de ebrietate produsă de alcool” , art. 354 „Huliganismul nu prea grav”  şi art. 357 „Tulburarea liniştii” Cod Contravențional, fiindu-le aplicate amenzi în sumă totală de 14850 lei.

Totodată forţele de ordine au documentat 7 puncte comerciale unde se comercializau băuturi alcoolice fără înregistrare legală, în lipsa actelor de proveniență și cu încălcarea regulilor stabilite în actele de funcționare. În rezultat poliţiştii au ridicat în total 238 sticle de produse alcoolice în asortiment, 330 litri de vin, 45 pachete de țigări fără acte de proveniență și de o calitate dubioasă.

Toate probele au fost ridicate şi depozitate până la decizia instanţei de judecată, iar poliţiştii continuă investigarea tuturor circumstanţelor.

În acest context agenţii economici riscă amendă în mărime de până la 15 000 lei, iar instituţiile competente în domeniul alimentaţiei publice vor fi sesizate pentru luare de atitudine conform legislaţiei în vigoare.

Poliţia Capitalei continuă acţiunile la acest compartiment, iar cetăţenii sunt atenţionaţi să respecte legislaţia în vigoare şi să se conformeze cerinţelor legale ale poliţiştilor.


Intervenția polițiștilor la aplanarea unui conflict într-un local de agrement

Grupare criminală specializată în furturi din locuințe, destructurată de Poliția Capitalei


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""