Infractiuni descoperite

11
mar
eye

Recidivist cercetat penal pentru furturi din automobile


Un individ în vârstă de 34 ani, domiciliat în Capitală, a fost reținut de către ofițerii de investigație a sectorului Ciocana din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, fiind bănuit de comiterea unui furt din automobil. Anterior bărbatul a mai fost cercetat penal pentru infracțiuni analogice.

Polițiștii au fost alertați la data de 1 martie, de către proprietar care a comunicat că din automobilul de model “Ford Tranzit” parcat pe str. M. Manole, i-au dispărut bunurile materiale. În urma cercetărilor la fața locului forțele de ordine au stabilit că individul a pătruns în automobil prin acces liber de unde a sustras o geantă  în care se aflau mijloace bănești și alte bunuri materiale. Astfel cauzând proprietarului în vârstă de 30 ani, un prejudiciu în sumă de 8185 lei RM.

Totodată în cadrul acțiunilor procesual penale polițiștii au stabilit că suspectul prin deteriorarea lacătului a  pătruns în automobil “VAZ”  parcat pe str. Uzinilor, de unde a încercat să sustragă bunuri materiale, însă din motive independente de voința lui, nu și-a dus intenția până la capăt.

În cadrul audierilor bănuitul şi-a recunoscut vinovăţia, fiind reținut pe un termen de 72 de ore în Izolatorul Direcției de Poliție mun. Chișinău. El este cercetat penal pentru furt şi riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Totodată, polițiștii au demarat activități de investigaţii în acest sens, privind complicitatea lui și în alte cazuri analogice săvârşite pe teritoriul capitalei.

În acest sens Poliţia Capitalei recomandă următoarele:

-DOTAŢI autoturismul cu un sistem de alarmă.

-VERIFICAŢI dacă geamurile sunt închise şi portierele încuiate.

-Pe timpul nopţii, parcaţi autoturismul în locuri special amenajate şi iluminate, aflate în zona de acţiune a patrulelor de poliţie

-NU păstraţi la vedere în autoturism bunuri de valoare (genţi, poşete, borsete, acte de identitate, documente, cărţi de credit, aparatură audio-video, telefoane mobile etc.

-Dacă pe locul unde s-a aflat autoturismul sunt urme lăsate de infractori (geam spart, urme de încălţăminte sau accesorii auto deteriorate), luaţi măsuri de protejare a acestora până la sosirea experţilor criminalişti.


De 8 martie, Poliția Capitalei vine cu mesaj de felicitare!

Căutat de polițiștii sectorului Botanica pentru furt


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""