Infractiuni descoperite

15
oct
eye

Recidivist  reținut de către Polițiștii sectorului Buiucani pentru furt din locuință


Un tânăr în vârstă de 30 de ani, originar din Capitală, a fost reținut de ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Buiucani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru furt din locuință. Acesta se afla în căutare pentru o infracțiune de jaf, comisă anterior.

Cazul a avut loc la finele lunii august, polițiștii fiind alertați de către proprietara  în vârstă de 36 de ani, din com. Dumbrava, comunicând că din locuință i-au fost sustrase mai multe bunuri materiale. La fața locului forțele de ordine au stabilit că individul a pătruns în casă prin acces liber de unde a sustras o geantă cu bani și acte, telefoane mobile, bijuterii și alte bunuri materiale. Prejudiciul fiind estimat la 18 850 lei.

Ulterior în urma măsurilor speciale de investigație și urmărire penală individul a fost reținut și escortat la inspectorat pentru audieri și stabilirea tuturor circumstanțelor.  În cadrul acțiunilor procesual penale individul și-a recunoscuc vinovăția comunicând polițiștilor că o parte din bunurile sustrase a reușit să le vândă obținând un profit. Este de menționat că tânărul nu este la prima abatere anterior fiind judecat pentru infracțiuni similare.

În acest caz a fost  inițiată o cauză penală pentru furt, care conform legislaţiei în vigoare se pedepseşte cu amendă în mărime de la 32 500 la 67 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 4 ani.

Poliţia Capitalei solicită şi recomandă următoarele măsuri de siguranţă:

-Dacă plecaţi de acasă până la vecin sau lipsiţi pentru puţin timp – nu lăsaţi uşa neîncuiată

-Asiguraţi-vă ca uşa principală de acces în locuinţă să fie încuiată peste noapte

-Fiţi atenţi ca în orice împrejurare să nu vi se fure cheile sau să le pierdeţi. Daca totuşi vi s-a

întâmplat – schimbaţi imediat lacătul uşii

-Educaţi-vă copiii să reacţioneze prompt în situaţii când cineva necunoscut încearcă să-i convingă despre faptul că sunt prieteni sau colegi de serviciu cu dumneavoastră si au venit după cheile locuinţei sau după bunurile din casă

-Nu credeţi persoanele care încearcă să vă vândă bunuri (veselă, detergenţi, bijuterii, etc). Aceştia vă pot distrage atenţia cu scopul de a fura

-În cazul când plecaţi în concediu sau weekend, apelaţi la o cunoştinţă sau vecin de încredere să vă supravegheze locuinţa. Lăsaţi acestuia un număr de telefon la care puteţi fi de găsit.


Verificări și activități de prevenire și diminuare a nivelului infracțional desfășurate de Poliția Capitalei pe întreg teritoriu  mun. Chișinău

Cercetată penal pentru furt dintr-un schimb valutar


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""