Infractiuni descoperite

10
oct
eye

Recidivist reținut de polițiștii sectorului Botanica pentru un șir de infracțiuni


Ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Botanica din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, au reținut un bărbat de 31 ani, originar din r-nul Soroca, pentru mai multe furturi comise pe teritoriul capitalei pe parcursul lunilor iulie- septembrie . Individul anterior a mai fost cercetat penal pentru infracțiuni similare.

Primul caz a fost înregistrat pe data de 27  iulie a anului curent, când  Serviciul de gardă a inspectoratului a fost alertat de către victima, un bărbat de 31 de ani. La fața locului s-a deplasat grupa operativă pentru stabilirea circumstanțelor. Barbatul în vârstă de 51 de ani, a comunicat că în timp ce se afla pe bd. Traian, o persoana necunoscută s-a apropiat de el, și sub pretextul efectuării unui apel telefonic, i-a cerut telefonul mobil de model ,, Samsung” , după care cu telefonul însușit a fugit într-o direcție necunoscută. Prejudiciul cauzat constituie 2650 lei.

Alt caz a fost înregistrat pe data de 18 august , când suspectul a pătruns prin acces liber  într-o stație Peco de pe str. Trandafirilor, de unde a sustras 5 dispozitive ,, IQOS ’’ în valoare totală de 6400 de lei, după care a părăsit locul infracțiunii.

Pe data de 3 septembrie , suspectul a mai sustras un telefon mobil de model ,, Samsung ” în valoare de 5000 de lei dintr-un supermarket amplasat pe bd. Cuza Vodă.  Telefonul aparținea  angajatei magazinului, în vârstă de 18 ani, care a declarat polițiștilor că s-a îndepărtat de tejgheaua unde se afla telefonul mobil pentru câteva clipe , iar când s-a întors telefonul nu mai era. Acțiunile individului au fost surprinse și de camerele de supraveghere din magazin.

Polițiștii au dispus mai multe acțiuni de investigație pentru stabilirea și identificarea individului. Ulterior acesta a fost identificat și reținut de către forțele de ordine fiind escortat la inspectorat. În cadrul audierilor individul și-a recunoscut vinovăția.

Bărbatul  a fost plasat în arest preventiv pentru 72 de ore în zolatorul Direcției de Poliție a mun. Chișinău și este cercetat  penal pentru furt și escrocherie, fapte pentru care conform legislației penale în vigoare riscă până la 6 ani de închisoare.

 


Căutat pentru furt, dacă îl recunoști apelează la Poliție !  

Băuturi alcoolice contrafăcute, depistate şi ridicate de Poliția Capitalei


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""