Infractiuni descoperite

13
apr
eye

Recidivist reținut pentru furt


Recent, un bărbat în vârstă de 35  ani, domiciliat în capitală, anterior judecat pentru infracțiuni patrimoniale, a fost reţinuţ şi documentat de ofițerii de investigație și urmărire penală a  Inspectoratului de Poliție Râșcani al Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău pentru că ar fi pătruns într-o casă de locuit din sectorul Poșta Veche, de unde a sustras mai multe instrumente electrice. Potrivit proprietarului, prejudiciul material cauzat se ridică la suma de peste 4 350 lei.

În cadrul acțiunilor speciale de investigații și urmărire penală, polițiștii au constatat că bănuitul ar fi pătruns în anexa locuinței prin aces liber de unde a sustras bunurile. Incidentul a avut loc la data de 5 aprilie, când proprietarul nu se afla la domiciliu.

Ulterior proprietarul depistând lipsa bunurilor imediat a informat Poliţia. Respectiv poliţiştii au depistat lucrurile furate, care au fost  vândute  unor persoane la preţuri reduse. Bunurile sustrase au fost ridicate și urmează a fi returnate proprietarului.

În acest context a fost iniţiată o cauză penală pentru furt, care prevede amendă în mărime de la 32 000 lei la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Actualmente suspectul se cercetează în stare de libertate. De asemenea poliţiştii întreprind măsuri speciale de investigaţii suplimentare în vederea stabilirii complicităţii lui în alte cazuri similare, înregistrate pe teritoriul capitalei.

În acest context Poliţia Capitalei recomandă cetăţenilor să-şi asigure bunurile personale corespunzător şi să respecte măsurile de siguranţă.


Arme și muniții ridicate de Poliția Capitalei

Reținut în flagrant delict de către polițiști


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""