Infractiuni descoperite

28
dec
eye

Recidivist reținut și cercetat penal pentru comiterea jafurilor stradale


Ofițerii de investigații a sectorului Râşcani din cadrul Direcţiei de poliţie mun. Chişinău, în urma acțiunilor speciale de investigații au reținut un tânăr de 28 ani, locuitor a capitalei, pentru că ar fi jefuit două tinere.

Primul caz a avut loc în noaptea de  02 decembrie pe str. A. Russo, în timp ce tânără  se întorcea la domiciliu individul s-a apropiat şi ameninţând-o în mod deschis ea sustras geanta în care avea actele de identitate şi mijloace băneşti, cauzându-i un prejudiciu în sumă de 800 lei.

Al doilea caz a avut loc pe data de 13 decembrie, pe str. Albişoara, în timp ce tânără în vârstă de 27 ani, se deplsa pe stradă, individul a urmărito şi ameninând-o  în mod deschis i-a sustras două telefoane mobile de model „Xiaomi Mi 5” şi “Nokia” , cauzându-i un prejudiciu în sumă de 7 500 lei. Poliţiştii au fost alertaţi de tânără, comunicând ce i sa întâmplat.

În acest context forţele de ordine au iniţiat un şir de acţiuni speciale de investigaţii cu privire la reţinerea individului. Astfel, la 21 decembrie, suspectul a fost localizat şi reţinut de poliţişti, fiind escortat la inspectorat pentru audieri.
În cadrul acţiunilor de urmărire penală acesta şi-a recunoscut vinovăţia, fiind plasat în arest pentru 30 de zile. Este de menţionat că anterior individul a mai fost judecat pentru infracţiuni similare.

Actualmente acesta este cercetat penal pentru infracţiune de jaf, care conform legislaţiei penale prevede o pedeapsă cu închisoare pe un  termen de la 5 până la 7 ani.


Reținut de polițiști, petru furtul unui automobil

Identificat și reținut de polițiști, după ce a tamponat un pieton și a fugit de la locul faptei


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""