Infractiuni descoperite

09
sep
eye

Recidivist reținuți de polițiști pentru pungășie


Polițiștii Secţiei combaterea infracţiunilor în locurile publice şi transport urban din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, de comun cu ofițerii de investigție a sectorului Ciocana, au reținut un individ în vârstă de 34 ani, originar din mun. Chișinau, pentru pungășie. Anterior acesta s-a dovedit a fi judecat pentru infracțiuni similare.

Cazul  a avut loc în rutiera nr.191, individul  în timpul deplasării pe itenerarul de la str. Otovasca până la str. Podul Înalt, profitând de neatenția victimei, doamnă în vârstă de 55 de ani,  i-a sustras din geantă portmoneul în care se aflau actele de identitate și bani. Prejudiciul cauzat victimei constituie 1 500 lei.

În urma măsurilor întreprinse de polițiști individul a fost reținut și escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vinovăția. Atât bunurile materiale cât și banii sustrași, au fost depistați de către polițiști asupra făptașului, fiind ulterior returnate victimei.

Individul este cercetat penal pentru ,,pungășie”, faptă care conform legislației penale în vigoare, se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 42 500 lei , muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

În context, Poliţia Capitalei recomandă cetăţenilor:

-Cînd aşteptaţi mijlocul de transport public la staţie, acordaţi maximă atenţie persoanelor ce au un comportament suspect, lângă DVS.

-Pregătiţi din timp banii pentru achitarea călătoriei , înainte de a urca în transport.

-Evitaţi să citiţi în timpul călătoriei, deoarece puteţi deveni ţinta hoţului de buzunare.

-Evitaţi să păstraţi banii în buzunarele din spate.

-Nu uitaţi, majoritatea hoţilor de buzunare sunt permanent îmbrăcaţi elegant, şi pot avea o vârstă diferită.

 


Reținuți de polițiști după ce a sustras o pompă în valoare de 50 000 lei, din curtea unei case

Hoţ de biciclete reţinut în flagrant şi cercetat penal de polițiștii sec. Râșcani


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""