Infractiuni descoperite

24
iun
eye

Recidiviști reținuți de polițiști pentru pungășie


Polițiștii Secţiei combaterea infracţiunilor în locurile publice şi transport urban de comun cu ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Ciocana, din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, au reținut doi bărbați cu vârstele de 36 ani și respectiv 40 ani, locuitori a capitalei, bănuiți de comiterea unui furt din buzunar. Aceștia anterior au fost  judecați pentru infracțiuni similare.

Cazul a avut loc la data de 4 mai, în timp ce indivizii se aflau într-o piață agricolă din sect. Ciocana a capitalei, profitând de neatenția unei doamne de 57 ani, în timp ce făcea cumpărături, din buzunar  i-au sustras un portmoneu în care se aflau mijloace bănești și actele personale. Astfel cauzând victimei un  prejudiciu în sumă de 3 750 lei. Acțiunile indivizilor au fost surprinse de camera de supraveghere.

În urma măsurilor speciale de investigație întreprinse de polițiști, indivizii au fost identificați și reținuți fiind escortați la inspectorat pentru stabilirea circumstanțelor. În cadrul audierilor indivizii și-au recunoscut vinovăția.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală conform prevederilor art. 192 CP al RM “Pungăşie”, care conform legislației în vigoare indivizii riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 42 500 lei, sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 2 ani.

Poliţia Capitalei reaminteşte şi recomandă cetăţenilor:

-Cînd aşteptaţi mijlocul de transport public la staţie, acordaţi maximă atenţie persoanelor ce au un comportament suspect, lîngă DVS.

-Pregătiţi din timp banii pentru achitarea călătoriei , înainte de a urca în transport.

-Evitaţi să citiţi în timpul călătoriei, deoarece puteţi deveni ţinta hoţului de buzunare.

-Evitaţi să păstraţi banii în buzunarele din spate.

-În cazul în care transportul public este aglomerat  şi sunteţi bruscat, asiguraţi-vă buzunarele şi priviţi cu atenţie la călătorii din jur.

-Geanta atârnată neglijent pe umăr este momentul potrivit al hoţului de buzunare.

-Ţineţi bagajul personal pe cât posibil în văzul ochilor.

-Nu uitaţi, majoritatea hoţilor de buzunare sunt permanent îmbrăcaţi elegant, şi pot avea o vârstă diferită.


Activități proactive organizate la taberele de odihnă pentru copii, de către Poliția Capitalei

Dacă recunoști indivizii din imaginile video , anunță Poliția !


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""