Infractiuni descoperite

21
feb
eye

Recidiviști reținuți pentru pungășii comise în transportul public


Doi bărbați cu vârstele de 36 și 43 ani, locuitori a capitalei, au fost reținuți de polițiștii Secției combaterea infracțiunilor în locurile publice și transport urban din cadrul Direcție de Poliție a mun. Chișinău, pentru pungășie. Aceștia s-au dovedit anterior a fi judecați pentru infracțiuni analogice.

Primul caz a avut loc pe data de 24 ianuarie, în microbuzul nr.174, în timpul deplasării, individul de 43 de ani, pe ascuns a sustras din geanta unei tinere în vârstă de 19 ani, portmoneul în care se aflau mijloace bănești, actele de identitate și un lănțișor din aur în valoare de 3 000 lei. Astfel cauzând victimei un prejudiciu în sumă de 4 000 lei.

Al doilea caz a avut loc pe data de 9 februarie, în troleibuzul de pe ruta nr.30, când bănuitul profitând de neatenția unei doamne, i-a sustras portmoneul în care se aflau mijloace bănești în sumă de 3 500 lei și o cruciuliță din argint. Lipsa fiind depistată de către doamnă pe bd. Dacia.

Astfel în urma măsurilor de investigație  întreprinse de polițiști, indivizii au fost reținuți și escortați la inspectorat pentru audieri.  În cadrul acțiunilor procesual penale indivizii și-au recunoscut vinovăția.

Bărbații au fost reținuți pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție a mun. Chișinău și cercetați penal pentru pungășie, faptă care conform legislației se pedepsește cu închisoare de până la 4 ani.

Poliţia Capitalei reaminteşte şi recomandă cetăţenilor:

-Cînd aşteptaţi mijlocul de transport public la staţie, acordaţi maximă atenţie persoanelor ce au un comportament suspect, lîngă DVS.

-Pregătiţi din timp banii pentru achitarea călătoriei , înainte de a urca în transport.

-Evitaţi să citiţi în timpul călătoriei, deoarece puteţi deveni ţinta hoţului de buzunare.

-Evitaţi să păstraţi banii în buzunarele din spate.

-În cazul în care transportul public este aglomerat  şi sunteţi bruscat, asiguraţi-vă buzunarele şi priviţi cu atenţie la călătorii din jur.

-Geanta atârnată neglijent pe umăr este momentul potrivit al hoţului de buzunare.

-Ţineţi bagajul personal pe cât posibil în văzul ochilor.

-Nu uitaţi, majoritatea hoţilor de buzunare sunt permanent îmbrăcaţi elegant, şi pot avea o vârstă diferită.


Cercetat penal de către polițiștii sectorului Botanica pentru jaf stradal

Identificat și reținut de către polițiștii sectorului Ciocana, după ce a jefuit o doamnă


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""