Social utile

17
ian
eye

Recomandările Poliţiei pentru siguranţa cetaţenilor!


 

Pe timp de iarnă cele mai distractive activităţi ale cetăţenilor este pescuitul pe gheaţa bazinelor acvatice. De asemenea şi unele jocuri ale copiilor sunt patinarea pe gheaţă a bazinelor acvatice. Aceste activităţi sunt periculoase pentru viaţa acestora care pot duce la cazuri de înec.

Pentru a preveni astfel de cazuri, angajaţii Inspectoratelor de poliţie teritoriale din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, au demarat razii de verificare a bazinelor acvatice/lacurilor din mun. Chişinău, precum şi informarea populaţie în scopul evitării cazurilor cu sfârşit tragic.

În contextul dat, Poliţia Capitalei vine cu recomandări către cetăţeni, îndeosebi către persoanele care au la întreţinere copii:

  • Supravegherea copiilor şi neadmiterea fără supravegherea unei persoane mature acestora în preajma bazinelor acvatice îngheţate, oricât de rezistent ar părea stratul de gheaţă;
  • Evitarea traversării bazinelor acvatice, oricât de rezistent ar părea stratul de gheaţă;
  • Siguranţa cetăţenilor în timpul desfăşurării tradiţiilor a sărbătorii creştine de „Bobotează”.

De asemenea, în cazul în care sunt martori la situaţii când copiii se află nesupravegheaţi la joacă, pe gheaţa bazinelor acvatice/lacurilor, să solicite intervenţia Poliţiei (902) sau a Salvatorilor (901).


Poliţia continuă activităţile de asigurare a securităţii copiilor

Reţinută şi cercetată penal pentru pungăşie


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""