03
iul
eye

Reţinut cu o geantă plină cu plante de mac


Un locuitor al satului Noroceni din raionul Orhei, în vârstă de 27 ani, a fost reţinut cu o geantă plină cu plante de mac, de către angajaţii IP Centru al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău. Bărbatul a fost observat în preajma Gării Auto Centru, având un comportament suspect în consum şi trafic ilicit de droguri. Imediat el a fost condus de poliţişti la inspectorat pentru audieri.

Astfel forţele de ordine au depistat plante de mac în geanta suspectului, care a declarat că le-ar fi procurat pentru copturi dulci. Ulterior el a fost supus expertizei narcologice care a stabilit că suspectul a consumat droguri. În context, poliţiştii îl bănuiesc de faptul că ar fi venit în capitală cu scopul de a comercializa plantele de mac. Acestea au fost sigilate şi transmise în laborator pentru expertizări. Pe numele lui urmează a fi iniţiat un proces penal pentru consum şi circulaţie ilegală  a substanţelor narcotice în scop de înstrăinare.

Legislaţia penală în vigoare prevede amendă în mărime de la 12 000 la 18 000 lei sau închisoare pe un termen de pînă la 2 ani.

Totodată, poliţia capitalei a nimicit câteva fâşii de plante de cânepă, depistate pe câteva terenuri neexplorate din sectorul Râşcani al capitalei, fiind zmulse şi nimicite la faţa locului.

Acţiunile de prevenire şi combatere a traficului ilicit de droguri au loc în cadrul operaţiunii speciale MAC-2014”, iniţiată de Inspectoratul General al Poliţiei.

                  

            


Un bărbat a predat la poliţie bani şi acte de identitate pierdute

Un microbuz de rută a tamponat mortal o minoră


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""