Infractiuni descoperite

29
noi
eye

Reținut de Poliția Capitalei, pentru tâlhării


Ofițerii de investigații ai Inspectoratului de Poliţie Botanica din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, au reţinut un adolescent de 17 ani, originar  din raionul Leova, fiind bănuit de comiterea a două atacuri tâlhăreşti. Anterior, acesta a mai fost judecat pentru furt.

În seara zilei de 16 noiembrie, polițiştii sectorului Botanica, au fost alertaţi de părinţii unei minore de 14 ani, care au declarat forțelor de ordine că  în timp ce se întorcea la domiciliu, minora a fost ameninţată şi atacată cu un cuţit de un individ, cauzândui o plagă în regiunea gâtului. Imediat la faţa locului s-a deplasat grupa operativă a sectorului Botanica, pentru stabilirea circumstanţelor, totodată minora a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Ulterior, în cadrul efectuării cercetărilor, poliţiştii au fost alertaţi de părinţii altui minor de 12 ani, comunicâd că băiatul a fost atacat de un individ cu cuţitul și i-a  cerut telefonul mobil. Ambele cazuri au avut loc pe bd. Cuza Vodă din sectorul Botanica.

În acest context, ofiţerii de investigaţii din cadrul Direcţiei de Poliţie mun.Chişinău şi IP Botanica, au dispus efectuarea unui şir de acţiuni in stabilirea individului. Acţiunile suspectului au nimerit în vizorul camerilor de supraveghere. Grație acțiunilor speciale de investigații și intervenției prompte a forțelor de ordine, la 22 noiembrie, suspectul a fost depistat şi reţinut. În cadrul acţiunilor procesual penale suspectul şi-a recunoscut vinovăţia.

Suspectul a fost plasat în arest pe un termen de 30 de zile, iar  în privinţa lui au fost pornite două  cauze penale pentru tâlhărie. Potrivit legislaţiei penale în vigoare, el riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 8 la 10 ani.


Cercetat penal pentru un șir de furturi din locuință

Activitățile proactive demarate de Poliția Capitalei continuă


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""