Infractiuni descoperite

06
mar
eye

Reţinut de poliţişti pentru furturi de telefoane mobile de la minori


Oiţerii de investigaţii ai sectorului Centru din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au identificat şi reţinut un individ, în vârstă de 30 ani, bănuit că ar fi furat telefoane mobile din buzunarele a cel puţin patru minori. Poliţiştii au reuşit să acumuleze probe suficiente în privinţa lui, după ce au fost depuse plângeri de către părinţii victimelor. Astfel în cadrul investigaţiilor s-a constatat că, bănuitul acţiona în preajma instituţiile de învăţământ sau când potenţiala victimă urca în transportul public. În cadrul audierilor acesta şi-ar fi recunoscut vinovăţia cu lux de amănunte. Iniţial victimile erau urmărite în staţii, după ce individul observa telefoanele în buzunare, iar când urcau în transport le sustrăgea fără a fi observat. Tot acesta acţiona şi în centrele comerciale de agrement, atunci când potenţiala victimă îşi lăsa pe masă telefonul fără supraveghere.Ulterior făptaşul dispărea în direcţii necunoscute.

Potrivit lui, telefoanele sustrase ar fi fost vândute iar banii cheltuiţii în scopuri personale. În acest context poliţiştii urmează să identifice cumpărătorii şi să ridice telefoanele furate, pentru a fi returnate victimelor.

Bănuitul este cercetat penal pentru furt şi riscă amendă în mărime de la 13 000 lei la 27 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 4 ani. Totodată sunt întreprinse măsuri speciale pentru a stabili complicitatea lui în alte cazuri analogice.

Poliţia Capitalei recomandă cetăţenilor, să asigure corespunzător bunurile materiale.


Atenţie la buzunare ! Pungaş reţinut în flagrant de Poliţia Capitalei

Procuratura şi Poliţia Capitalei au destructurat o grupare criminală, specializată în traficul ilegal de droguri


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""