Social utile

19
noi
eye

Reținut de polițiști pentru răpirea unui automobil


 

Ofiţerii de investigaţie a Direcţiei de Poliţie  a mun. Chişinău, de comun cu poliţişii sectorului Râşcani şi cu suportul angajaţilor BPDS “Fulger” a IGP, au reţinut un tânăr cu vârsta de 29 ani, care a răpit  automobilul de model ,,Mercedes ” parcat pe str. Socoleni din sectorul Râşcani.

În rezultatul măsurilor întreprinse de poliţişti, automobilul a fost depistat abandonat pe o stradă din sectorul Râşcani, ulterior  fiind  identificat şi reţinut făptaşul. În cadrul audierilor preliminare, individul şi-a recunoscut vinovăţia, comunicând  poliţiştilor că în timp ce se afla în cutea blocului împreună cu proprietarul automobilului şi încă doi cunoscuţi pe ascuns a sustras cheile de la automobil, după care l-a accidentat şi abandonat. Astfel prin acţiunile sale cauzând proprietarului un prejudiciu de 38 000 lei. Este de menţionat că individul anterior a mai fost judecat pentru infracţiuni similare.

În acest context individul este cercetat penal pentru răpirea unităţii de transport. Acesta riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 29 000 lei până la 67 500 lei sau închisoare de la 1 la 3 ani.

 Poliţia Capitalei recomandă următoarele:

-Dotaţi autoturismul cu un sistem de alarmă pe bază de sensori ce se aplică pe geamuri şi capote,  ceea ce îşi dovedeşte întotdeauna eficienţa.

-Verificaţi dacă geamurile sunt închise şi portierele asigurate atunci când părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru câteva minute.

-Asiguraţi-vă că nu aţi lăsat cheile în contact.

-Pe timpul nopţii, parcaţi autoturismul în locuri special amenajate şi iluminate, aflate în zona de acţiune a patrulelor de poliţie.

-Utilizaţi sistemul de blocare a axului volanului, a cutiei de viteze sau a sistemului de frânare.


Minori cercetați penal pentru mai multe furturi comise pe teritoriul Capitalei

Riscă amendă de până la 3000 lei pentru Huliganism


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""