Infractiuni descoperite

27
noi
eye

Reținut de polițiștii sectorului Botanica pentru comiterea a 2 jafuri


Un tânăr în vârstă de 19 ani originar din r-nul. Cahul, în urma măsurilor întreprinse, a fost reținut de ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Botanica a Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru comiterea a două jafuri stradale. Individul a deposedat în mod deschis doi minori de telefoanele mobile.

Primul caz a avut loc pe data de 16 noiembrie, polițiștii fiind alertați de către părinții unui minor de 9 ani, comunicând că în timp ce copilul se juca în curtea blocului de locuit de pe bd. Dacia, a fost deposedat de telefonul mobil de model ,,Xiaomi Redmi 7A’’. Prejudiciul  cauzâd  constituie 1 670 lei.

Al doilea caz a avut loc pe data de 18 noiembrie, în timp ce individul se afla pe str. Teilor. Acesta în mod deschis a sustras de la o minoră în vârstă de 10 ani telefonul mobil de model ,,Samsung a 50”,  astfel fiindu-i cauzat un prejudiciu în sumă de 5 000 lei.

Urmare a măsurilor întreprinse de ofițerii de investigație, tânărul a fost localizat și reținut, fiind escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale tânărul și-a recunoscut vinovăția comunicând că un telefon mobil a reușit să-l vândă obținând un profit în sumă de 600 lei. Este de menționat că tânărul nu este la prima abatere anterior fiind cercetat penal pentru infracțiuni similare. Totodată polițiștii au stabilit că acesta se afla în căutare de către IP Cahul, pentru furt.

Tânărul a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile și este cercetat penal pentru Jaf, infracțiune care conform legislației penale în vigoare se pedepsește cu închisoare de la 5 la 7 ani.

 


Reținut de polițiști  după ce a pătruns în 4 locuințe, de unde a sustras mai multe bunuri.

Un tânăr de 27 de ani, reținut chiar în stradă de către un echipaj BPRO, fiind suspectat de consum de droguri


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""