06
mar
eye

Reţinut în momentul când ar fi încercat să vândă un permis de conducere falsificat


Un bărbat în vârstă de 35 ani, domiciliat în capitală, a fost reţinut de către ofiţerii de investigare a fraudelor economice ai Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, fiind bănuit pentru faptul că ar fi falsificat un permis de conducere, cu scopul de al vinde contra sumei de 340 euro. Individul a fost reţinut în momentul primirii banilor pretinşi şi transmiterii permisului auto cu semne evidente de falsificare, după ce acţiunile poliţiştilor au fost autorizate de către Judecătoria sectorului Centru.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală poliţiştii au stabilit că, bănuitul i-ar fi promis clientului să-i perfecteze documentul, fără să fie înmatriculat la cursurile obligatorii de instruire a şoferilor, cu acordarea categoriilor „B” şi „C”. Astfel ar fi reuşit să convingă clientul prin înşelăciune şi abuz de încredere.

După ce poliţiştii a efectuat percheziţia corporală, bănuitul a fost încătuşat şi escortat pentru audieri la sediul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău. Ulterior instanţa de judecată a aplicat în privinţa lui măsura de reprimare sub formă de arest la domiciliu. În context el este cercetat penal pentru escrocherie şi riscă amendă în mărime de la10 000 la 20 000 lei sau închisoare de la 2 la 6 ani.

Totodată va fi numită o expertiză de specialitate, în cadrul căreia se va stabili, în ce condiţii a fost perfectat documentul. În dependent de rezultate, individul riscă să fie cercetat penal şi pentru falsificarea actelor oficiale.


Cazinou deconspirat într-un bar din Durleşti

Ziua Femeii - 8 martie, la Direcţia de Poliţie a mun.Chişinău


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""