Home Știri Reţinut pentru comunicare minciunoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism

Un bărbat în vârstă de 47 ani, domiciliat în capitală, a fost reţinut şi escortat la IP Râşcani al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, pentru că a postat un mesaj ameninţător pe o reţea de socializare, în adresa Î.C.S.”RED UNION FENOSA”S.A. Astfel, Poliţia capitalei şi Procuratura sectorului Râşcani s-au autosesizat şi au iniţiat acţiuni de cercetare a acestuia, în contextul declaraţiilor cu caracater ameninţător postate…

”Azi la 17:00

O explozie puternică va răsuna într-o dimineață în sectorul Rîșcani al capitalei (str. A. Doga ”Union Fenosa” în incinta localului Administrației. Oamenii vor fi furioși cu D-stră, pînă nu veți scădea tariful la energia electrică. Iată, ce vă așteaptă în timpul apropiat. Cu stimă: extrasensorul Veet Man”.

În cadrul audierilor, bărbatul a recunoscut că a recurs intenţionat la acest gest. Respectiv au fost iniţiate acţiuni de investigaţii sub aspect penal, şi anume conform art.281 “Comunicarea minciunoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism”, care prevede amendă în mărime de la 4 000 lei la 10 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

Totodată, Direcţia de Poliţie a mun.Chişinău avertizează toate persoanele predispuse la acţiuni analogice, de altfel vor fi sancţionate penal conform legii în vigoare.