Infractiuni descoperite

14
iun
eye

Reținut pentru furturi din locuințe


Un tânăr în vârstă de 20 ani, originar din r-nul. Telenești, a fost reținut de ofițerii de investigație a sectorului Râșcani al Direcției de Poliție a mun. Chișinău, fiind bănuit de comiterea mai multor furturi din locuințe.

Conform informaţiilor acumulate în cadrul acțiunilor de investigații și urmărire penală, polițiștii au stabilit că bănuitul a intrat în cel puțin patru locuințe din comunele Grătiești și Stăuceni, pe parcursul an. 2018-2019, de unde a sustras mai multe bunuri materiale, cauzând un prejudiciu proprietarilor în sumă de 72 000 lei. În cadrul audierilor tânărul și-a recunoscut vinovăția comunicând polițiștilor că pătrunde în casele la sol prin aces liber pe timp de noapte, după ce se asigura că proprietarii au adormit. Acțiunile individului au fost surprinse de camerele de supraveghere instalate în una din locuințe. Bunurile sustrase din locuințe le vindea pe la piețe unde obținea un profit. Este de menționat că individul anterior a fost judecat pentru jaf.

Tânărul a fost reținut pe un termen de 72 de ore în Izolatorul Direcției de Poliție a mun. Chișinău și cercetat penal pentru furt, care conform legislație în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 4 ani.
Totodată polițiștii întreprind măsuri speciale suplimentare în vederea complicității lui și alte cazuri similare comise pe teritoriul capitalei.

În acest context Poliţia Capitalei vine cu un apel către locuitori, cu următoarele recomandări:
Dacă plecaţi de acasă până la vecin sau lipsiţi pentru puţin timp – nu lăsaţi uşa neîncuiată;
Educaţi-vă copiii să reacţioneze prompt în situaţii când cineva necunoscut încearcă să-i convingă despre faptul că sunt prieteni sau colegi de serviciu cu dumneavoastră si au venit după cheile locuinţei sau după bunurile din casă;
Nu credeţi persoanele care încearcă să vă vândă bunuri (veselă, detergenţi, bijuterii, etc). Aceştia vă pot distrage atenţia cu scopul de a fura;
Pentru proprietarii apartamentelor situate la parter se recomandă a nu lăsa pe timpul nopţii geamul de la baie deschis. Montaţi grilaj sau sistem de alarmă la ferestrele care sunt expuse pericolului de escaladare.


Trei tineri, cercetați penal pentru furt de polițiștii sectorului Râșcani

Dacă recunoști bărbatul din imagini, apelează Poliția !


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""