Infractiuni descoperite

23
aug
eye

Reţinut şi cercetat penal pentru pungăşie


 

Polițiștii Secţiei combaterea infracţiunilor în locurile publice şi transport urban din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, de comun cu ofițerii de investigție a sectorului Râșcani, au reținut un individ în vârstă de 42 ani, originar din mun. Chișinau, pentru pungășie. Anterior acesta s-a dovedit a fi judecat pentru infracțiuni similare.

Cazul  a avut loc în rutiera nr.171, individul  în timpul deplasării pe itenerarul de la str. Muncești până la str. Tighina, profitând de neatenția victimei, doamnă în vârstă de 56 de ani,  i-a sustras din geantă portmoneul în care se aflau actele de identitate și bani. Prejudiciul cauzat victimei constituie 535 lei.

În urma măsurilor întreprinse de polițiști individul a fost reținut și escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vinovăția. Atât bunurile materiale cât și banii sustrași, au fost depistați de către polițiști asupra făptașului, fiind ulterior returnate victimei.

Individul este cercetat penal pentru ,,pungășie”, faptă care conform legislației penale în vigoare, se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 42 500 lei , muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

În context, Poliţia Capitalei recomandă cetăţenilor:

-Cînd aşteptaţi mijlocul de transport public la staţie, acordaţi maximă atenţie persoanelor ce au un comportament suspect, lângă DVS.

-Pregătiţi din timp banii pentru achitarea călătoriei , înainte de a urca în transport.

-Evitaţi să citiţi în timpul călătoriei, deoarece puteţi deveni ţinta hoţului de buzunare.

-Evitaţi să păstraţi banii în buzunarele din spate.

-Nu uitaţi, majoritatea hoţilor de buzunare sunt permanent îmbrăcaţi elegant, şi pot avea o vârstă diferită.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bărbatul din imagine este căutat de poliţiştii sectorului Centru

Reținut de polițiștii sectorului Botanica și cercetat penal după ce ar fi jefuit un tânăr


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""