09
iun
eye

Reţinuţi în flagrant pentru furt din buzunare


În cadrul activităţilor de combatere şi prevenire a furturilor din buzunare, angajaţii Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au reţinut în flagrant delict un tânăr în vârstă de 18 ani, domiciliat în capital, pentru faptul că a sustras un telefon mobil din geanta unei doamne de 55 ani, în timp ce aceasta făcea cumpărături la Piaţa centrală din capitală. Individul a fost imediat încătuşat şi escortat la inspectorat, unde şi-a recunoscut vinovăţia cu lux de amănunte, fiind reţinut pe un termen de 72 de ore în Izolatorul de Detenţie Preventivă al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău.

Tot pe teritoriul Pieţii centrale poliţiştii au reţinut o doamnă de etnie romă, în vârstă 23 ani, domiciliată în Bălţi, pentru că ar fi sustras portmoneul cu bani din buzunarul unui tânăr de 27 ani, originar din raionul Nisporeni, în timp ce-şi procura o pereche de pantaloni. Este de menţionat că bănuita anterior a fost reţinută de mai multe ori pentru fapte analogice.

În ambele cazuri au fost iniţiate dosare penale pentru pungăşie, iar persoanele bănuite de săvârşirea infracţiunilor riscă amendă în mărime de la 6 000 la 10 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 2 ani.

În context poliţia capitalei recomandă:

  • Cînd aşteptaţi mijlocul de transport public la staţie, acordaţi maximă atenţie persoanelor ce au un comportament suspect, lîngă DVS.
  • Pregătiţi din timp banii pentru achitarea călătoriei , înainte de a urca în transport.
  • Evitaţi să citiţi în timpul călătoriei, deoarece puteţi deveni ţinta hoţului de buzunare.
  • Evitaţi să păstraţi banii în buzunarele din spate.
  • În cazul în care transportul public este aglomerat  şi sunteţi bruscat, asiguraţi-vă buzunarele şi priviţi cu atenţie la călătorii din jur.
  • Geanta atârnată neglijent pe umăr este momentul potrivit al hoţului de buzunare.
  • Ţineţi bagajul personal pe cât posibil în văzul ochilor.

Nu uitaţi, majoritatea hoţilor de buzunare sunt permanent îmbrăcaţi elegant, şi pot avea o vârstă diferită. Dacă aţi fost victima unui hoţ de buzunare, imediat anunţaţi Poliţia prin intermediul serviciului specializat 902.


Reţinut cu băuturi alcoolice contrafăcute în preajma Gării Auto Nord

Trei tineri atacaţi în stradă şi deposedaţi de bunuri


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""