Infractiuni descoperite

12
sep
eye

Reţinuţi pe urme fierbinţi de echipele mobile 902


În cadrul patrulărilor demarate de un echipaj mobil al Batalionului Reacţionare Operativă al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, în raza sectorului Centru, poliţiştii au observat doi indivizi suspecţi lângă o construcţie nefinisată, care ar fi încercat că fugă într-o direcţie necunoscută. Aceştia au fost ajunşi din urmă şi stopaţi, care s-au dovedit a fi cu vârstele de 29 ani şi respectiv 30 ani. Asupra lor poliţiştii au depistat un pachet cu o masă vegetală uscată şi fărămiţată, asemănătoare cânepei. La faţa locului a fost solicitată grupa operativă pentru documentarea lor şi sigilarea pachetului depistat, pentru ulterioara expertizare de către angajaţii Centrului tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al IGP.

Conform legii suspecţii riscă să fie sancţionaţi cu amendă în mărime de la 15 000 lei la 21 000 lei sau închisoare de la 2 ani până la 5 ani.

Alţi doi indivizi au fost localizaţi şi reţinuţi de un echipaj 902, după ce au fost alertaţi de către un adolescent de 17 ani, care a declarat poliţiştilor că ar fi fost jefuit în timp ce se deplasa pe bulevardul C. Negruzzi. Jefuitorii l-ar fi deposedat de telefonul mobil în valoare de 3 600 lei, care s-au dovedit a fi originari din Chişinău şi Basarabeasca, cu vârstele de 16 ani. Asupra lor fiind depistat telefonul victimei. Suspecţii au fost escortaţi la Inspectorat pentru audieri şi stabilirea tuturor circumstanţelor. Întrucât sunt persoane minore, poliţiştii vor acumula materialul probatoriu si il vor transmite organelor de procuratură conform competenţei. Aceştia riscă să fie cercetaţi penal pentru jaf şi sancţionaţi cu privarea de libertate pe un termen de la 5 ani până la 7 ani. Este de menţionat că anterior poliţiştii i-au mai reţinut şi documentat pentru fapte similare.

Poliţia Capitalei a intensificat patrulările străzilor şi ogrăzile blocurilor de locuit, iar cetăţenii sunt îndemnaţi să informeze imediat serviciul 902 în caz de urgenţă.

 

 


“POLIŢIA ÎN STRADĂ” pe teritoriul sectorului Buiucani din Capitală

În atenţia proprietarilor de automobile !


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""